Vaticanul, ''îndurerat'' de moartea pacientului tetraplegic Vincent Lambert

Vaticanul şi-a exprimat joi ''durerea'' după anunţarea decesului francezului Vincent Lambert, un pacient tetraplegic aflat în stare vegetativă şi al cărui tratament a fost întrerupt de medici, eveniment calificat drept o "înfrângere pentru umanitatea noastră" de către Academia Pontificală pentru Viaţă, relatează AFP.

"Am luat la cunoştinţă cu durere vestea morţii lui Vincent Lambert", a reacţionat Vaticanul într-un comunicat. "Suntem alături de cei dragi lui şi de cei care, până la final, l-au ajutat cu dragoste şi devotament", se arată în document.

Sfântul Scaun a reamintit cuvintele Papei Francisc: "Dumnezeu este unicul stăpân al vieţii, de la începutul până la sfârşitul ei natural, iar datoria noastră este să o protejăm întotdeauna şi să nu cedăm în faţa culturii deşeurilor.

Pe reţelele de socializare, Academia Pontificală a insistat: "Moartea lui Vincent Lambert şi a istoriei sale sunt o înfrângere pentru umanitatea noastră".

Vincent Lambert, un pacient tetraplegic aflat în stare vegetativă de aproape 11 ani şi al cărui tratament a fost întrerupt săptămâna trecută, a murit joi dimineaţa în Franţa.

Cazul fostului infirmier în vârstă de 42 de ani, victimă a unui accident rutier în 2008, a divizat familia acestuia şi a ajuns la Organizaţia Naţiunilor Unite, devenind reprezentativ pentru dezbaterea din Franţa privind încetarea vieţii.

Pe 2 iulie, medicul Vincent Sanchez, şeful secţiei de îngrijiri paliative din cadrul CHU, a oprit tratamentele administrate pentru menţinerea în viaţă a lui Vincent Lambert, în urma unei decizii a Curţii de Casaţie.

Cazul său, care i-a dezbinat familia, a devenit unul simbolic pentru dezbaterea din Franţa privind sfârşitul vieţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel