Vasluianul declarat mort, deși trăiește a ajuns în presa internațională după ce a pierdut procesul pentru "anularea" morții

Bogdan Bolojan / 20 Martie 2018 / 10:17 Salveaza PDF Comentarii

Cazul vasluianului care a pierdut procesul de recunoaștere a faptului că este in viață, deși a fost declarat mort, a ajuns în presa britanică. 

Iată cum relatează The Guardian acest caz:

"Într-un caz care amintește de un roman Kafka, un tribunal din România a decis că un bărbat în vârstă de 63 de ani este mort, în ciuda dovezii convingătoare care dovedește contrariul: omul a apărut în viață, în instanță.

În instanță 

Constantin Reliu a cerut instanței din orașul Bârlad să anuleze  un certificat de deces obținut de soția sa, după ce bărbatul a petrecut mai mult de un deceniu în Turcia, timp în care el nu era în contact cu familia. Instanța i-a spus că era prea târziu și că va trebui să rămână oficial decedat.

"Sunt oficial mort, deși trăiesc", a declarat Reliu. "Nu am venit și pentru că sunt listat mort, nu pot face nimic".

Reliu a părăsit România pentru Turcia în 1992, aparent pentru a căuta un loc de muncă. El a revenit ultima oară în țară în 1999 și pare că a întrerupt orice contact cu familia sa. După ani de tăcere, soția lui Reliu a obținut un certificat de deces.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
Scarlett Johansson, un nou single

George Mihail Pârvan / 20 apr, 21:22

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.13