Vasluianul declarat mort, deși trăiește a ajuns în presa internațională după ce a pierdut procesul pentru "anularea" morții

Bogdan Bolojan / 20 Martie 2018 / 10:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Cazul vasluianului care a pierdut procesul de recunoaștere a faptului că este in viață, deși a fost declarat mort, a ajuns în presa britanică. 

Iată cum relatează The Guardian acest caz:

"Într-un caz care amintește de un roman Kafka, un tribunal din România a decis că un bărbat în vârstă de 63 de ani este mort, în ciuda dovezii convingătoare care dovedește contrariul: omul a apărut în viață, în instanță.

În instanță 

Constantin Reliu a cerut instanței din orașul Bârlad să anuleze  un certificat de deces obținut de soția sa, după ce bărbatul a petrecut mai mult de un deceniu în Turcia, timp în care el nu era în contact cu familia. Instanța i-a spus că era prea târziu și că va trebui să rămână oficial decedat.

"Sunt oficial mort, deși trăiesc", a declarat Reliu. "Nu am venit și pentru că sunt listat mort, nu pot face nimic".

Reliu a părăsit România pentru Turcia în 1992, aparent pentru a căuta un loc de muncă. El a revenit ultima oară în țară în 1999 și pare că a întrerupt orice contact cu familia sa. După ani de tăcere, soția lui Reliu a obținut un certificat de deces.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24