EXCLUSIV  Vasile Bănescu: Arhiepiscopul de Tomis a mințit despre mine. Se întâmplă doar să fiu persoană publică, nu mi-am dorit acest statut

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a vorbit pe larg despre situația conflictului cu Arhiepiscopul Teodosie.

„În perioada pandemiei, Patriarhia României a comunicat lucruri foarte importante pentru toți clericii din țară. E vorba de hotărâri pe care cancelaria Sfântului Sinod le-a comunicat, dar a apărut în peisajul acesta foarte liniștit al Bisericii, care e ca o familie, o singură excepție”, a explicat Vasile Bănescu la DC Citim, emisiune moderată de Flavius George Predescu.

„E vorba de Arhiepiscopul de Tomis care, în răspăr cu hotărârile Patriarhiei, a făcut declarații publice care contraziceau lucruri hotărâte la centrul Bisericii, adică Patriarhia Română. Firește, fiecare ierarh are autonomie, fiecare ierarh nu este teleghidat de nimeni și poate decide personal în legătură cu binele comunității lui, dar în contextul unei crize în care Biserica este foarte expusă ochiului public, o astfel de ieșire care contrazicea punctual a atras evident atenția presei care, bineînțeles, mă abordează și mă întreabă cum comentez aceste lucruri”, a adăugat el.

„Când presa mă întreabă, răspund”

„Eu le-am comentat cât am putut de adecvat la realitate. Eu nu am nimic personal cu nimeni și nici nu doresc să corectez pe cineva, dar atunci când presa mă întreabă lucruri care devin stridente prin natura lor, trebuie să ofer o explicație.

Aceste explicații ale mele se pare că le-au iritat de-a lungul timpului pe destinatarul/subiectul acestor discuții care relativ recent a transmis lucruri calomnioase la adresa mea, a transmis lucruri perfect neadevărate. Nu vreau să intru în amănunte, se cunosc. A spus neadevăruri despre o persoană publică care se întâmplă să fiu eu temporar – nu mi-am dorit acest statut de persoană publică și îl am prin natura situației”, a mai spus Vasile Bănescu.

Cererea de dezmințire a fost respinsă

„Din păcate, persoana despre care vorbim a mințit în legătură cu statutul meu personal, cu statutul persoanei mele. Ceea ce firește a atras atenția în mod negativ și, în acest context, au apărut mesajele respective. Ceea ce vă pot spune e că e o situație tristă și nefirească.

Eu, personal, am cerut o dezmințire a acelor lucruri spuse despre mine care, și dacă ar fi fost adevărate, nu constituie o cuplă, dar cu atât mai grav este când nu sunt adevărate și sunt orientate în mod total injust spre cineva. Dar solicitarea mea de dezmințire a fost întâmpinată din păcate de un refuz”, a conchis purtătorul de cuvânt al BOR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel