Varujan Vosganian, în război cu jurnaliștii: Mi se pare dezagreabil

Varujan Vosganian pare că este în război cu jurnaliștii de la Ziarul Evenimentul după ce aceștia nu au publicat mai multe declarații pe care politicianul le-a făcut.

"După aproape trei decenii în care a mâncat banii românilor, senatorul Varujan Vosganian ar face orice să ajungă în atenţia ieşenilor. Frustrat de faptul că un jurnalist a refuzat să publice câteva „idei" aruncate de acesta la sfârşitul unei conferinţe de presă, parlamentarul s-a apucat să-şi încropească singur un „interviu" cu el şi despre el. În timp ce la Iaşi, de unde a lipsit în ultimii trei ani, Vosganian duce mascarada la nivel de artă, în plenul Parlamentului se face nevăzut, aşteptând ca la final de an să mai bifeze aproape 60.000 de lei, bani aferenţi indemnizaţiei de senator", scrie Anca Burnichie într-un articol cu titlul "Unde aţi fost în ultimii trei ani, domnule senator Vosganian?" publicat în Evenimentul.

În replică, senatorul a scris pe blogul său: "Interesant este că astăzi jurnalistii de la Evenimentul nu au gasit altceva decat sa publice un articol acuzator la adresa mea cum ca n-am facut nimic pentru judetul Iasi. Mi se pare dezagreabil sa ma laud, dar va trebui sa reamintesc contributia mea (de altfel si in conferinta pomenisem cate ceva). Chestiunea e ca acest ziar nu a redat nimic din cele trei conferinte de presa pe care le-am sustinut ca lider ALDE Iasi, probabil ca e un nou tip de deontologie acesta. De altfel eu am transcris toate declarațiile mele, nu doar pe aceasta, deci n-aveam nimic cu ziarul Evenimentul , considerand ca fiecare publica ce vrea. Reactia jurnalistilor a fost ciudata, mai ales ca e vorba de oameni tineri care nu ar trebui sa fie asa de nervosi. Criza politica, din pacate, e insotita de o criza a presei, si astfel ele se adancesc una pe alta".

Amintim că senatorul ALDE a scris că a acordat un interviu pentru Evenimentul de Iași, despre Guvernul Cioloș, interviu care nu a mai fost publicat de ziarul respectiv, astfel că Vosganian a fost nevoit să îl publice pe blogul propriu. Pe de altă parte, Robert Ferenț, redactor-șef la Ziarul Evenimentul, și Anca Burniche, jurnalistă, au spus, contactați de ziarul DC News, că nu este vorba despre cenzură atât timp cât a fost o discuție liberă și nu un interviu.

"Nu a fost vorba despre niciun interviu. Domnului senator nu i s-a solicitat niciun interviu, iar ceea ce a publicat pe blogul personal este o discuție între jurnalista noastră de la Ziarul Evenimentul și dumnealui înregistrată de o altă persoană. Mai bine l-ați întreba pe domnul Varujan Vosganian cine a făcut înregistrarea și cum a scos discuția respectivă în online fără să ne ceară acordul. Aceasta este problema mea: de unde are înregistrarea?", ne-a spus Robert Ferenț.

[citeste si]

"Nu este un interviu. Au fost câteva idei discutate după o conferință de presă susținută la partid. Am discutat circa cinci minute, dar nu a fost vorba de un interviu. A fost o discuție liberă, foarte scurtă, pe picior de plecare, de la o conferință de presă în care mai întrebi una-alta. Nu a fost sub nicio formă un interviu!", a declarat Anca Burniche pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel