Vânzările H&M din China au scăzut drastic după boicotul chinezilor

Cum usuci repede hainele iarna: Merită toți banii!. Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Cum usuci repede hainele iarna: Merită toți banii!. Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

H&M a raportat venituri scăzute după ce chinezii au boicotat compania.

Compania suedeză de modă H&M a avut parte de o scădere importantă a vânzărilor din China, la câteva luni după ce a devenit ținta unui boicot din partea locuitorilor celei mai populate țări din lume, anunță BBC. H&M s-a aflat printre cele câteva branduri care s-au arătat îngrijorate în legătură cu presupusele încălcări ale drepturilor omului din provincia Xinjiang, unde minoritatea musulmană uigură ar fi ținta.

După ce a semnalat că sunt inacceptabile astfel de practici, celebritățile din China au tăiat legăturile cu compania, iar platformele de comerț online din țară nu au mai comercializat produsele H&M. Scăderea vânzărilor din China a venit în timp ce afacerea globală a revenit pe plus datorită impactului în scădere al pandemiei. Vânzările din China reprezentau cam 5% din vânzările totale ale H&M până anul trecut, fiind în același timp unul dintre cei mai mari furnizori de bumbac ai companiei.

Vânzările au scăzut cu aproape un sfert în China

Cu 23% au scăzut vânzările din China în al doilea trimestru al anului 2021 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. „În legătură cu China, situația rămâne complexă. În afară de acest lucru facem trimitere către ceea ce am spus anterior”, a transmis CEO-ul Helena Helmersson, vorbind în premieră despre impactul boicotului din China.

Chiar și așa, trimestrul doi din 2021 a fost unul mai puternic decât estimările firmei care vinde articole de modă. Astfel, veniturile totale ale celei de-a doua companii de haine din lume au fost de 420 milioane dolari înainte de taxe, după niște pierderi importante în aceeași perioadă a anului 2020.

De ce sunt boicotate hainele occidentalilor în China?

Câteva branduri vestice de haine, printre care H&M și Nike, au avut parte de critici din partea chinezilor după ce cele două firme s-au arătat îngrijorate de presupusa muncă forțată la care sunt supuși uigurii în Xinjiang.

În martie, H&M a fost scoasă de pe platforma de comerț online Tmall și aplicația a fost scoasă din magazinele de aplicații ale producătorilor domestici de telefoane mobile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel