Vâlcea: Şapte noi clase de învăţământ dual, aprobate prin planul de şcolarizare 2019-2020

Un număr de şapte noi clase de învăţământ profesional dual vor fi înfiinţate în anul şcolar 2019-2020 în judeţul Vâlcea, acestea urmând să beneficieze de susţinere din partea unor operatori economici vâlceni care caută muncitori calificaţi, au informat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vâlcea. 

Potrivit sursei citate, specializările propuse sunt din domeniile mecanic, electric, industrie textilă şi pielărie, construcţii, precum şi mecanică auto, oferta unităţilor şcolare care organizează astfel de clase fiind prezentată, marţi, în cadrul Târgului ofertelor şcolare pentru învăţământul profesional ce s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea.

Şase dintre aceste clase sunt în cadrul şcolilor profesionale din municipiul reşedinţă, cea de-a şaptea urmând să fie înfiinţată la liceul din oraşul Băbeni. ' În planul de şcolarizare pentru anul 2019 -2020 au fost aprobate şapte clase de învăţământ dual. Acestea vor fi în Râmnic - la Colegiul Energetic, la Grupul Şcolar Magheru, la Colegiul Forestier şi la Grupul Şcolar Căpitan Pleşoianu - şi la Liceul din oraşul Băbeni. Specializările au fost stabilite în urma solicitărilor operatorilor economici care au nevoie de forţă de muncă.

Tot operatorii economici au fost cei care au ales şi şcoala în care ar vrea să fie organizate astfel de clase. Sunt sigură că ele se vor umple, avantajele pe care le oferă învăţământul dual fiind mari. Pe lângă bursa profesională de 200 de lei oferită de Ministerul Educaţiei, elevii primesc încă 200 de lei de la operatorul economic, plus alte facilităţi cum ar fi echipamentul de protecţie a muncii, toate examenele medicale şi, uneori, chiar şi masa. Dar cel mai bun lucru pe care îl primesc elevii ce vor urma această formă de învăţământ este că au asigurat locul de muncă', a precizat inspectorul pentru învăţământul profesional şi tehnic din cadrul IŞJ Vâlcea, Luminiţa Manea. În Vâlcea, prima clasă de învăţământ dual a fost înfiinţată în 2017, la Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului din Râmnicu Vâlcea, în acest an şcolar fiind organizate, printr-un parteneriat între Primăria Râmnicu Vâlcea, IŞJ Vâlcea şi mulţi dintre agenţii economici mari din municipiu, încă două noi astfel de clase. Municipalitatea le asigură elevilor care urmează această formă de învăţământ masa şi cazarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel