Vâlcea: Liderul Organizaţiei judeţene PNL vrea să-i facă plângere penală preşedintelui CJ

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, ameninţă că îl va da în judecată pe preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, pentru că a refuzat să-i pună la dispoziţie datele despre consilierii angajaţi la cabinetele demnitarilor PSD din judeţ.

Buican a precizat vineri, într-o conferinţă de presă, că a făcut o cerere oficială în acest sens, însă răspunsul primit este, din punctul său de vedere, contrar prevederilor legale.

"Am făcut o cerere pentru a-mi prezenta toţi consilierii angajaţi la cabinetele demnitarilor din 2016 şi până în prezent, numele acestora, nivelul salarizării şi cu ce se ocupă. Am primit un răspuns că sunt date protejate, pentru că privesc persoanele. Aşa ar trebui să fie dacă ceream date care nu sunt de interes public, dar eu cred, şi legea o spune de altfel, că atunci când există bănuiala că un angajat al unei instituţii publice este folosit în interes de partid şi personal, datele devin de interes public. Îi cer şi pe această cale domnului preşedinte Rădulescu să-mi răspundă în mod concret solicitării făcute, pentru că altfel îl voi acţiona în judecată pentru a-mi pune la dispoziţie astfel de date şi voi face o plângere la Parchet pentru că foloseşte persoane angajate la Consiliul Judeţean în interes propriu şi de partid", a afirmat liderul liberalilor vâlceni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel