Unul dintre cei mai periculoși criminali în serie din România a fost eliberat. Cine este "brancardierul morții". Tudorel Butoi: Terifiază opinia publică

Foto: Captură video Pro TV
Foto: Captură video Pro TV

"Brancardierul morții", unul dintre cei mai periculoși criminali din România, a fost eliberat.

Grigore Bota, unul dintre cei mai periculoși criminali în serie din România, numit și "brancardierul morții", a fost eliberat din Penitenciarul Baia Mare după ce a stat aproape 24 de ani în închisoare. Individul a îngrozit o țară întreagă în anul 2000, atunci când a fost acuzat că a ucis cu sânge rece 7 persoane fără adăpost, după ce mai întâi le-a violat.

Acum, la ieșirea pe porțile Penitenciarului Baia Mare, cel numit "brancardierul morții" a fost așteptat de doi cunoscuți care l-au luat cu mașina. Nu a vrut să vorbească cu presa și a mers pe jos câțiva zeci de metri cu două sacoșe în mâini. Marian Baroian, un fost anchetator, a povestit mai multe despre crimele comise de bărbat.

"Au început să apară crime pe malul Săsarului. Și la gară au fost două cazuri și toate aveau ceva în comun: victimele erau lovite la cap și aveau pantalonii descheiați. Prima oară când mi-am dat seama că trebuie să fie un criminal în serie a fost în momentul în care a apărut a cincea victimă. Toate aveau ceva în comun: victimele erau lovite la cap și aveau pantalonii descheiați. Surprindea victimele în timp ce erau adormite ori culcate pe bancă", a spus Marian Baroian, pentru Pro TV.

Polițiștii care au anchetat crimele spun că individul devenea agresiv atunci când îi erau refuzate avansurile.

De ce i se spune "brancardierul morții"

Bărbatul lucra la acea vreme ca brancadier, iar anchetatorii au început să facă anumite legături după modul în care opera. Criminalul obișnuia să își aleagă victimele dintre persoanele fără adăpost care obișnuiau să stea în parcuri sau în gară.

Se presupune că a comis în total 11 crime, dar doar 7 dintre ele au fost probate de către anchetatori. Ulterior el a fost condamnat la închisoare pe viață. Acum însă, Grigore Bota, în vârstă de 65 de ani, a reușit să obțină reducerea pedepsei, așa că de ieri este un om liber.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Sunt destui care au fost condamnați pentru omor și au fost puși liberi

Întrebat despre riscul ca bărbatul să recidiveze, Gabriela Groza, psiholog judiciar, a spus că "întotdeauna există un risc". Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a afirmat că "ne aflăm în faţa unui caz care terifiază opinia publică".

"Întotdeauna există un risc și nu poți să spui negru pe alb că da, va recidiva sau nu, pentru că, de fapt, 25 de ani ai urmărit persoana într-un mediu închis. Nu știi ce va face când va fi într-un mediu deschis, într-un mediu liber, unde controlul nu mai este extern și trebuie să apară doar la nivel intern", a declarat Gabriela Groza.

"Ne aflăm în faţa unui caz care terifiază opinia publică, când vezi că un făptuitor cu atâtea omoruri e eliberat. Sunt destui care au fost condamnați pentru omor și au fost puși liberi, și ce credeți că au făcut? Viol cu crimă", a declarat Tudorel Butoi, psiholog criminalist, pentru sursa citată anterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel