Universitatea de Vest din Timișoara, acord de cooperare cu Universitatea din Shanghai

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) a semnat, joi, un acord de cooperare cu Universitatea Jianqiao din Shanghai, în cadrul proiectului urmând să aibă loc un schimb de experienţă între studenţi de la secţia de Design a Facultăţii de Arte Plastice şi colegii lor chinezi. 

'Dincolo de acordurile pe care UVT le realizează sub cupola Rectoratului, dacă fiecare facultate realizează astfel de parteneriate cum este cel semnat astăzi, le oferă o forţă şi o vizibilitate mult mai mare. Această colaborare a pornit direct din cadrul Facultăţii de Design, prin intermediul decanului James Kim de la Intermark International Design College, Universitatea Jianqiao din Shanghai', a declarat într-o conferinţă de presă prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Profesorul James Kim a precizat că a venit pentru a doua oară la secţia de Design a UVT, fiind impresionat de ceea ce a văzut. El a afirmat că acesta este motivul pentru care a ales colaborarea cu Timişoara.

'În cadrul acestui protocol, studenţii noştri vor merge în China pentru un schimb de experienţă, iar studenţi chinezi vor veni la noi şi sperăm să extindem acest acord semnat astăzi şi la alte facultăţi, întrucât Jianqiao din Shanghai este o universitate comprehensivă, precum este şi a noastră. De aceea subliniez meritul Facultăţii de Arte a UVT pentru acest protocol, întrucât vom putea extinde colaborarea şi la nivelul altor facultăţi ale UVT, a adăugat Pirtea.

UVT mai are acorduri de colaborare cu universităţi din China, prin facultăţile de Drept, Studii Economice, Fizică, Chimie. Acordul a fost semnat de rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, şi James Kim, decanul Intermark International Design College, Universitatea Jianqiao din Shanghai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel