Uniunea Europeană, reuniune de urgență pe tema Israel-Palestina, după intensificarea luptelor

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene vor organiza marţi (18 mai) o videoconferinţă de urgenţă cu privire la intensificarea luptelor dintre Israel şi palestinieni, a anunţat duminică ministrul de externe al UE, Josep Borrell.

„Având în vedere escaladarea continuă a conflictului dintre Israel şi Palestina şi numărul mare de victime civile, convoc marţi o conferinţă video extraordinară a miniştrilor de Externe ai UE. Vom coordona şi vom discuta modul în care UE poate contribui cel mai bine la încetarea violenţei”, a scris Josep Borrell pe Twitter.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, aproximativ 145 de palestinieni, printre care 41 de copii, au fost ucişi şi 1.100 răniţi de luni, de când a început conflictul.

Şi în Israel au murit 10 persoane şi 636 au fost rănite în atacurile din ultimele zile.

Netanyahu: Ofensiva va continua atât timp cât va fi nevoie



Premierul Benjamin Netanyahu a promis că va continua ofensiva asupra grupului militant atât timp cât va fi necesar.

"Focul va fi întâmpinat cu foc," a declarat Netanyahu sâmbătă seara. "Această operaţiune militară va continua atât timp cât va fi nevoie până când ne vom atinge obiectivele şi vom aduce pace şi siguranţă tuturor cetăţenilor israelieni," a mai spus spus Netanyahu pentru Jerusalem Post şi preluat de DPA.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, i-a sunat, sâmbătă seară, pe Benjamin Netanyahu, premierul în exerciţiu al Israelului, şi pe Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, în contextul continuării confruntărilor militare dintre armata israeliană şi organizaţii islamiste din Fâşia Gaza.

Joseph Biden a reiterat susţinerea SUA pentru securitatea Israelului, dar s-a declarat preocupat de continuarea confruntărilor militare şi de numărul mare al victimelor civile.

În convorbirea cu Benjamin Netanyahu, "preşedintele american a reafirmat susţinerea puternică pentru dreptul Israelului de a se apăra de atacurile cu rachete lansate de Hamas şi de alte grupuri teroriste din Fâşia Gaza", a comunicat Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel