Ungaria îşi menţine angajamentul faţă de extinderea UE şi acuză abordarea 'ipocrită' a unor state occidentale (Szijjarto)

Ungaria îşi menţine angajamentul de a acţiona în sprijinul extinderii Uniunii Europene, care este atât în interesul său, cât şi al Uniunii, a declarat ministrul de externe Peter Szijjarto, după întrevederea avută joi la Tirana cu premierul albanez şi şef al diplomaţiei, Edi Rama, transmite MTI. 

Szijjarto a afirmat că abordarea 'Comisiei Europene şi a câtorva state europene occidentale', care a dus blocarea începerii negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, a fost 'ipocrită şi extrem de dăunătoare'. Continuarea extinderii Uniunii Europene şi integrarea Balcanilor Occidentali sunt în interesul strategic şi economic al Ungariei, a indicat Szijjarto într-o conferinţă de presă.

Tărăgănarea acestui proces ar putea avea drept consecinţă ca Ungaria să se poată 'baza mai puţin pe aceste ţări' în stoparea următorului val de migraţie, a mai spus şeful diplomaţiei de la Budapesta. Ungaria speră în continuare să obţină portofoliul extinderii în viitoarea Comisie Europeană, a mai declarat Szijjarto, explicând că 'aceasta ar fi o cale de a garanta relansarea procesului de extindere'.

Luând cuvântul cu prilejul unui forum al Organizaţiei pentru Cooperare şi Securitate în Europa (OSCE), ministrul de externe ungar şi-a exprimat regretul faţă de decizia Uniunii Europene de a amâna extinderea blocului şi lansarea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel