Ungaria acuză Comisia Europeană de minciună și șantaj, după ce UE nu a aprobat PNRR-ul țării

Sursă foto: Facebook Deutsch Tamás
Sursă foto: Facebook Deutsch Tamás

Un europarlamentar maghiar acuză Comisia Europeană de minciună și șantaj.

Ceea ce spune Comisia Europeană în legătură cu amânarea aprobării Fondului ungar de redresare și reziliență (FRR) este o minciună, a declarat miercuri europarlamentarul maghiar Tamás Deutsch, într-o sesiune plenară a Parlamentului European.

„Nu este adevărat că există o dispută profesională între Comisie și guvernul ungar și, prin urmare, acesta este motivul pentru care semnarea acordului ar fi amânată”, a subliniat Deutsch, șeful fracțiunii Fidesz din Parlamentul European.

„S-a ajuns la un acord deplin între Comisie și guvernul maghiar, în urmă cu mai multe luni în urmă, cu privire la toate detaliile planului ungar. Ca urmare a acordului, vizita președintelui Comisiei la Budapesta pentru semnarea acestuia a fost deja organizată”, a adăugat Deutsch.

„După acordul asupra planului maghiar, a început isteria politică în jurul Legii pentru Protecția Copilului. Doar din cauza atacurilor ideologice și politice la adresa Legii privind protecția copilului, Comisia abuzează de putere și blochează fondurile de recuperare”, a subliniat el.

„Deci, ceea ce spune Comisia Europeană este o minciună completă și este un șantaj deschis, un banditism politic complet”, a avertizat Tamás Deutsch, potrivit RMX.

Comisia de la Veneția: Legea ungară anti-LGBT încalcă standardele internaționale privind drepturile omului

Legea adoptată de Ungaria care interzice predarea în şcoli a chestiunilor transgender şi despre homosexualitate încalcă standardele internaţionale privind drepturile omului, a susţinut marţi Comisia de la Veneţia, un panel de experţi în materie constituţională al Consiliului Europei, relatează Reuters.

Actul normativ, adoptat în iunie şi care a atras critici severe din partea instituţiilor europene şi a unor lideri vest-europeni, prevede că pornografia şi conţinuturile ce reprezintă sexualitatea sau promovează devierea de la identitatea de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârste sub 18 ani, pentru a preveni abuzurile împotriva copiilor.

Dar Comisia de la Veneţia consideră că, dimpotrivă, amendamentele contribuie la crearea unui mediu ameninţător, unde copiii LGBTQI pot fi victime ale unor riscuri legate de sănătate, bullying şi hărţuire.

Amendamentele lasă loc numai învăţământului părtinitor, deschizând uşa stigmatizării şi discriminării persoanelor LGBTQI, crede acest panel de experţi, în opinia căruia respectiva lege ungară nu corespunde standardelor internaţionale privind drepturile omului şi nu le asigură copiilor acces la informaţii obiective şi nepărtinitoare cu privire la identitatea de gen şi orientarea sexuală (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI   -   Aproape jumătate dintre ucraineni se tem că Ungaria se pregătește să anexeze Transcarpatia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel