EXCLUSIV  Unde lucrează Florin Bădiță. Răspuns pentru Mircea Badea: Îi dau dreptate într-un singur punct

După ce miercuri Mircea Badea a comentat faptul că Florin Bădiță a lansat o campanie prin care cere să fie ajutat pentru a-și plăti amenzile date de Jandarmerie deoarece a participat la anumite proteste, omul din spatele paginii Corupția Ucide a zis că este de acord cu realizatorul TV, însă într-un singur punct.

Realizatorul TV a spus, printre altele: "Dacă te simți abuzat de Jandarmerie, caută-ți dreptatea în justiție. Nu vi se pare bizar ca niște oameni care vorbesc atât de mult despre justiție să nu se fi dus niciodată la dânsa?".

Replica lui Florin Bădiță a fost: "Sunt de acord la un singur punct și îi dau dreptate. Eu mă pricep la programare, jurnalism, altele. Am fost la Ministerul Justiției ca să copiez baza de date cu toate dosarele din instanță. Ca să fac statistică și să identific probleme sistemice în sistemul judiciar. Aici sunt relevant eu, referitor la justiție.

Pe partea de dat în judecată instituțiile statului, nu este aria mea de expertiză. Iar până acum, nu am găsit un avocat care să mă reprezinte pro-bono. Singur, nu mă descurc cu toată legaleza aia, timpul pierdut în tribunal, etc. Dar da, dacă vrem ceva să se schimbe, este util să începem să dăm în judecată. Chit că te reprezinți singur, pierzi primele procese, dar măcar înveți cum funcționează sistemul".

DC News l-a contactat pe Florin Bădiță pentru a-l ruga să răspundă la întrebarea lui Mircea Badea: "Cine este angajatorul său?".

Protestatarul a părut ușor deranjat să răspundă veșnic la aceeași întrebare care i-a mai fost adresată de foarte multe ori.

[citeste si]

Florin Bădiță ne-a spus că lucrează ca Map Analyst la o firmă din Cluj. Mai precis, este vorba despre Telenav. Aflăm că aceasta este o companie ce activează în domeniul soluțiilor personalizate de navigație. Misiunea Telenav "este de a reduce stresul, crește productivitatea și de a face viața mai frumoasă pentru cei 'on the go' ". El ne-a zis că știe să facă, mai exact, campanii de conștientizare. Când era mic, a făcut împreună cu fratele său, în Vama Veche, harta României din 100.000 de chiștoace, ca să arate faptul că "dacă tu arunci chiștocul pe plajă, și eu fac la fel, când suntem câteva zeci de mii de oameni care facem asta în fiecare zi, devine un dezastru ecologic".

Vă prezentăm și informațiile puse la dispoziție de Florin Bădiță pe Linkedin:

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

De ieri și până astăzi, Florin Bădiță a strâns, de la români, 374 dolari. Întrebat cum vede faptul că a reușit să obțină această sumă, el ne-a spus: "E puterea crowdfunding-ului. Lumea a empatizat cu cauza aceasta".

"De exemplu, eu am donat o sută de dolari pentru un muzeu. Mi-a plăcut ideea și am donat în urmă cu un an și ceva sau poate doi. Bine, că era şi o recompensă acolo, dar nu m-am dus. Trebuia, dar nu am avut când. Ideea era oricum să ajut", ne-a mai zis Florin Bădiță.

Amintim că, ieri, a fost informat de șeful său că i s-a pus poprire pe salariu, urmând să rețină 33% în fiecare lună. De ce? Pentru că nu și-a achitat amenzile primite în timpul protestelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel