Un ziar japonez prezintă scuze după publicarea unei caricaturi cu profetul Mahomed

Anca Murgoci / 30 ian 2015 / 09:56 Salveaza PDF Comentarii

Jurnaliștii de la un cotidian japonez au cerut scuze în această săptămână musulmanilor pentru publicarea caricaturii cu profetul Mahomed de pe prima pagină a ediției Charlie Hebdo apărute imediat după atentatul de la Paris.

Deși Tokyo Shimbun și-a justificat inițial gestul de a reproduce desenul de pe prima pagină din Charlie Hebdo pentru "a oferi elementele care să-i permită cititorului să-și facă propria părere despre situația creată de noua caricatură a lui Mahomed", ziarul și-a schimbat joi poziția.

În paginile sale, cotidianul japonez a publicat un articol intitulat "scuze musulmanilor" :"Ziarul nostru i-a rănit pe musulmani prin reproducerea unei caricaturi cu Mohamed. Vă cerem sincer scuze".

Publicația a făcut cunoscut că a primit scrisori de protest din partea a două organizații musulmane pakistaneze din Japonia care afirmă că au fost rănite și șocate de publicarea primei pagini a săptămânalului de satiră francez. Aceleași organizații au protestat la 22 ianuarie în fața sediului ziarului.

"Noi nu avem nicio intenție să insultăm Islamul", a scris Tokyo Shimbun, care a reprodus desenul lui Luz în miniatură, în culori, pe prima pagină a ediției sale din 13 ianuarie, și apoi în varianta alb-negru în interiorul ediției din 14 ianuarie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28