Un ziar japonez prezintă scuze după publicarea unei caricaturi cu profetul Mahomed

Jurnaliștii de la un cotidian japonez au cerut scuze în această săptămână musulmanilor pentru publicarea caricaturii cu profetul Mahomed de pe prima pagină a ediției Charlie Hebdo apărute imediat după atentatul de la Paris.

Deși Tokyo Shimbun și-a justificat inițial gestul de a reproduce desenul de pe prima pagină din Charlie Hebdo pentru "a oferi elementele care să-i permită cititorului să-și facă propria părere despre situația creată de noua caricatură a lui Mahomed", ziarul și-a schimbat joi poziția.

În paginile sale, cotidianul japonez a publicat un articol intitulat "scuze musulmanilor" :"Ziarul nostru i-a rănit pe musulmani prin reproducerea unei caricaturi cu Mohamed. Vă cerem sincer scuze".

Publicația a făcut cunoscut că a primit scrisori de protest din partea a două organizații musulmane pakistaneze din Japonia care afirmă că au fost rănite și șocate de publicarea primei pagini a săptămânalului de satiră francez. Aceleași organizații au protestat la 22 ianuarie în fața sediului ziarului.

"Noi nu avem nicio intenție să insultăm Islamul", a scris Tokyo Shimbun, care a reprodus desenul lui Luz în miniatură, în culori, pe prima pagină a ediției sale din 13 ianuarie, și apoi în varianta alb-negru în interiorul ediției din 14 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel