Un parc pentru rulote va fi amenajat pe malul râului Mureș, în Ciugud

Sursa foto: alba24.ro
Sursa foto: alba24.ro

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat luarea deciziei etapei de încadrare fără evaluarea impactului asupra mediului, pentru proiectul „Amenajare parc pentru rulote pe malul râului Mureș, localitatea Drâmbar”. 

Terenul propus pentru realizarea investiției are o suprafață totală de 77.714 mp, fiind neîmprejmuit. Amplasamentul este situat în intravilanul comunei Ciugud, satul Drâmbar, adiacent drumului județean DJ 107, pe malul drept al râului Mureș, în zona nord-estică a Parcului Industrial din localitatea Drâmbar, iar accesul pe teren se realizează din drumul județean DJ 107, scrie alba24.ro.

Se propun următoarele lucrări:

- amenajare alee acces auto cu îmbrăcăminte din piatră spartă,

- amenajarea a 6 platforme pentru rulote la cota terenului sistematizat pentru minim 6 locuri de parcare și andocare rulote, amplasată adiacent aleii de acces rulote, realizată din cu îmbrăcăminte din piatră spartă

- amenajarea unei parcări paralelă cu axul 1 și adiacent platformei străzii, pentru parcarea rulotelor, realizată cu îmbrăcăminte din piatră spartă,

- amenajarea unei platforme de servisare rulote, evacuare ape uzate și depozitare selectivă a deșeurilor din parc, unde se vor amplasa 4 pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor și două toalete ecologice, cu îmrăcăminte din beton rutier Bcr 4,5, prevăzută cu o rigolă din beton cu grătar care permite colectarea și evacuarea apei uzate de pe această platformă care cade accidental.

- realizarea unei alei pietonale înierbate pe malul râului Mureș
amenajare peisagistică a spațiilor verzi, prin plantarea de iarbă și a 36 arbori de talie mare (arțar roșu „October Glory” 2,5-3,5 metri – 30 buc., mesteacăn 3-4 metri – 6 buc.)

- montarea echipamentelor și dotărilor propuse

- asigurarea echipamentelor tehnico edilitare privind alimentarea cu apă, evacuarea apelor uzate și energie electrică.

Vezi și: România, un nou stadion cu 30.000 de locuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel