Un oraș din China a fost acoperit de nisip în doar câteva minute / VIDEO

Un oraș din China a fost acoperit de nisip în doar câteva minute 
  /   Sursă foto: Captură YouTube
Un oraș din China a fost acoperit de nisip în doar câteva minute / Sursă foto: Captură YouTube

În doar câteva minute, o furtună uriașă de nisip a făcut ravagii în orașul istoric Dunhuang din nord-vestul Chinei.

În decurs de câteva minute, o furtună uriașă de nisip a făcut ravagii în orașul istoric Dunhuang din nord-vestul Chinei. Vântul a ridicat un „zid” de nisip de cel puțin 100 de metri înălțime peste orașul din provincia Gansu, la marginea deșertului Gobi.

Furtuna de nisip a acoperit cerul și a redus vizibilitatea la mai puțin de 5 metri în unele zone, portrivit ABC.

Poliția locală a impus blocaje rutiere și a dirijat vehiculele în afara autostrăzii unde circulația a devenit practic imposibilă. În luna mai a acestui an, și capitala Beijing s-a confruntat cu o astfel de furtună de nisip. Atunci, traficul a fost blocat și peste 400 de curse aeriene au fost anulate. În speranța de a stopa valurile de nisip, China a plantat un „mare zid verde” de arbori, precizează Timpul.

Taifunul In-Fa lovește estul Chinei. Peste 100.000 de oameni au fost evacuați

Taifunul In-Fa a lovit duminică estul Chinei, provocând evacuarea a peste 100.000 de persoane, anularea zborurilor și oprirea operațiunilor comerciale, potrivit rapoartelor media citate de Bloomberg.

In-Fa a lovit în Zhoushan, provincia Zhejiang, la ora 12.30, ora locală, cu vânturi de 38 de metri pe secundă, a declarat administrația meteorologică din China. Autoritățile locale au dispus închiderea școlilor, piețelor și afacerilor și au evacuat peste 100.000 de persoane, potrivit presei.

Furtuna tropicală va lovi din nou în orașul Jiaxing din provincia Zhejiang și în districtul Pudong din Shanghai în cursul zilei de duminică, a declarat Centrul Meteorologic Național.

Taifunul vine după inundațiile istorice de săptămâna trecută din provincia centrală Henan, unde au murit cel puțin 56 de persoane, potrivit Xinhua. Numărul de morți include 12 persoane care au fost ucise după inundarea metroului din capitala Zhengzhou. Orașul cu peste 10 milioane de locuitori a înregistrat precipitații record, nivelul mediu dintr-un an căzând în doar trei zile, potrivit Mediafax (vezi imaginile AICI).

VEZI ȘI   -  Două baraje din nordul Chinei, rupte în urma ploilor violente / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel