Un nou post de televiziune! CNA a acordat licența

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, joi, licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice postului de televiziune de business Canal 33, care va difuza local, în Bucureşti.

Acordarea licenţei a fost votată în unanimitate de membrii prezenţi la şedinţă - Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Bogdan Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda şi Lorand Turoş.

"În România televiziunile de business nu au mers, probabil pentru că România nu are business, în primul rând. Mi se pare extrem de ambiţios proiectul dumneavoastră în aceste condiţii. O să vă dau un singur exemplu. În fiecare dimineaţă aveţi o oră revista presei de business. Care presă de business? Cele puţine care există, săptămânale, lunare sau bilunare nu o să vă ofere în fiecare dimineaţă câte o oră de discuţii despre revista presei de business", le-a spus Radu Bogdan Herjeu reprezentanţilor postului de televiziune.

"Sfatul meu este ca, dacă tot mai aveţi patru luni, să vă gândiţi la reglaje, în aşa fel încât să nu vă treziţi într-o fundătură peste şase luni, aşa cum, repet, s-a întâmplat cu foarte multe televiziuni de business care s-au lansat. Mie mi se pare proiectul bun şi succes!", a adăugat Herjeu.

Societatea SC Canal 33 Network SRL, căreia îi aparţine postul de televiziune, a deţinut licenţă audiovizuală pentru acelaşi serviciu de programe, cu difuzare naţională. CNA i-a retras licenţa, însă, în temeiul articolului 57, alineatul 1, litera a din Legea audiovizualului pentru că nu au emis până la data limită, de 17 februarie 2016.

Societatea a depus la dosar un acord de principiu, de pe 5 februarie, privind distribuţia programului în reţelele DTH, IPTV, CATV şi a site-urilor de internet ale companiei Telekom România Communications S.A.

Licenţa deţinută anterior a fost acordată pentru difuzarea la nivel naţional a serviciului de programe, cu acorduri de retransmisie ale SC PANTVISSION MEDIA MCC SRL, SC INES GROUP SRL, SC UPC ROMÂNIA SRL, SC TELEKOM COMMUNICATIONS SA şi SC NEXTGEN COMMUNICATIONS SRL.

La dosarul actual, societatea a depus un acord încheiat cu Turner Broadcasting System Ltd, din septembrie 2014, prezentat şi la solicitarea licenţei anterioare.
Televiziunea va difuza 24 de ore pe zi, din care reluări 11 ore, iar grila va conţine informaţie de business, dezvoltare personală, carieră, bani, afaceri şi investiţii.

Postul va avea 90% producţie proprie şi 10% producţii audiovizuale ale altor producători, din care 57% programe de informare, 17% programe educative şi 1% culturale.

Investiţia totală în Canal 33 este de 600.000 de euro, din care 100.000 pentru chirie şi amenajarea studioului, 250.000 pentru aparatura tehnică, 200.000 pentru fondul de salarii pentru primele trei luni de emisie şi 50.000 cheltuieli de distribuţie.

"Resursele financiare sunt rezultate din aportul propriu al acţionarului majoritar, ca urmare a desfăşurării activităţilor conexe din domeniul editurilor şi mass media încă din anul 2000, în cuantum de 300.000 de euro şi dintr-o linie de credit bancar de 300.000 de euro", se arată într-o notă privind solicitarea licenţei audiovizuale pentru difuzarea prin reţele de comunicaţii electronice a serviciului de programe de televiziune Canal 33.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel