Un milionar turc, care a schimbat destine în România, a MURIT. DOLIU și multă durere. Le-a dăruit unor foști angajați un MAGAZIN

Mehmet Seckin a murit/ foto pixabay
Mehmet Seckin a murit/ foto pixabay

Omul de afaceri a ajutat multe familii, mulți copii, dar și-a lansat în domeniul afacerilor și foști angajați. În viața multora, era un noroc existența sa. S-a stins pe un pat de spital, din Turcia, în urma unor complicații.

Mehmet Seckin avea 65 de ani. El a murit, într-un spital din Turcia, în urma unor complicații postoperatorii. A venit în România în 1996, în Iași, unde a derulat afaceri timp de 25 de ani. A fost considerat unul dintre cei mai onești afaceriști din comunitatea turcă ieșeană. Inițial, s-a lansat în producția și comerțul de mase plastice, ulterior activând în afacerile cu perdele și achiziționând mai multe centre comerciale.

”Mehmet a fost un om sufletist, un om cu inimă mare, care a ajutat mulți oameni. Din păcate, nu am putut participa la înmormântarea soțului meu din motive medicale. Port în suflet o mare durere, încă sunt bulversată”, a spus Mihaela Seckin, soția milionarului turc.

A dăruit un MAGAZIN unor foști angajați. ”Ne-a fost ca un tată”

Omul de afaceri era cunoscut pentru acțiunile de caritate. Discret, el a ajutat mulți oameni. Unor foști angajați, Mehmet Seckin le-a dăruit un magazin. 

”Eu și colegul meu S. Daniel am fost angajații lui Mehmet Seckin. Am suferit foarte mult când am auzit vestea decesului său. Mehmet ne-a fost ca un tată, am lucrat la el timp de 4 ani, iar colegul meu timp de 15 ani. Când a renunțat la afacerea cu mase plastice, ne-a oferit în dar fostul său magazin cu tot cu clientela deja formată și întreg stocul de marfă. Mehmet a plătit cheltuielile necesare către administrația centrului comercial unde se află magazinul nostru, pentru ca noi să putem continua activitatea. Cu o seară înainte de moartea sa, l-am visat. Am simțit că va muri. A fost un om cu suflet bun, care ne-a ajutat mult. Nu îl vom uita niciodată”, a mărturisit Nicoleta H., una dintre fostele angajate ale afaceristului, conform evz.

”A făcut acte de caritate pentru copii și familii sărace”

”Am fost prieten cu Mehmet Seckin de când a venit în Iași, în anul 1996. Inițial, el a locuit timp de 2-3 ani în Galați, înainte de a veni în Iași. Prima lui afacere a fost un mic business angro din zona Sărărie, unde la vremea respectivă se aflau mai multe depozite angro. Ulterior, și-a deschis o mică fabrică de mase plastice. A fost unul dintre cei mai vechi oameni de afaceri de origine turcă din Iași. Iașiul a fost casa lui de suflet, s-a atașat foarte mult de orașul nostru. Aici și-a dorit să își trăiască viața. Nu l-am auzit niciodată să spună că și-ar dori să se întoarcă definitiv în Turcia. În ultimii ani s-a axat doar pe afacerile cu perdele.

Spre deosebire de alți oameni de afaceri care au venit din Turcia pentru a investi, el s-a menținut constant pe un trend ascendent. Cred că l-au ajutat și studiile sale în administrarea afacerilor. Mehmet a fost economist și era masterand în macroeconomie, din acest motiv a știut să gestioneze bine afacerea. A fost implicat și în activități culturale și în acte filantropice. Era președintele Asociației Culturale Dimitrie Cantemir din Iași, care se ocupa de promovarea culturii turce. Vă pot spune că Mehmet a ajutat mulți oameni. A făcut acte de caritate pentru copii și familii sărace. Totuși, prefera să fie discret în privința actelor sale de caritate”, a declarat unul dintre apropiații milionarului Mehmet Seckin, Bogdan Dragoș D., mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel