Un jurnalist specializat pe tenis spune că Simona Halep a fost victima unei "capcane birocratice" în scandalul de dopaj

Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep

Ritesh Pathak, jurnalist sportiv specializat pe tenis, spune că Halep a fost prinsă într-o capcană a birocraţiei în ceea ce priveşte scandalul ei de dopaj. 

"Încă de când i-au fost aduse acuzaţiile de dopaj, Halep a fost suspendată şi nu a mai jucat niciun meci în circuitul WTA. Cu toate astea, poziţia sa în clasament nu a fost îngheţată, astfel că ea a tot picat în clasamente. Dacă va continua aşa, românca va ieşi din top 50 săptămâna viitoare. Trebuie notat faptul că vorbim de o jucătoare de top care nu a ieşit din top 30 mondial din iunie 2013. Astfel, ea este furată, pierde un an din cariera sa ilustră. 

Legiuni de fani au fost în spatele ei şi au susţinut-o la fiecare pas. Au realizat cu toţii că Halep a fost prinsă într-o capcană a ineficienţei birocratice. 

Până acum, Simonei i-a fost respins dreptul la o audiere în cazul de dopaj, lucru care a împiedicat-o să evolueze în turneele WTA, în ciuda faptului că nu a fost accidentată. Simpatia publicului este cu Halep, care se vede prinsă într-un sistem care a eşuat să îi ofere dreptatea pe care o merită", a scris Ritesch Pathak, pentru firstsportz.com.

Ultimul meci jucat de Simona Halep a avut loc acum 304 zile, când a pierdut contra Dariei Snigur la US Open, în primul tur. Din octombrie 2022, Halep este suspendată provizoriu pentru dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la roxadustat. 

Ilie Năstase spune că totul se tergiversează pentru că Halep e româncă

"Simona, nu știu, e complicată situația ei. Cum spunea și domnul Țiriac, trebuia să se grăbească la început, pentru că apoi au tocat-o. Cu cât o lungești, cu atât o să aștepte mai mult ca să poată să joace tenis din nou.

Se tergiversează pentru că e româncă! Când mi-au spus că sunt rasist, am terminat în trei zile subiectul, pentru că ne-am dus peste ei. Așa trebuia să se facă și în acest caz, dar acum e prea târziu.

Simona trebuie să stea la mână unora care decid și care nu sunt prea corecți. Știu niște jucătoare de tenis din alte țări care au fost prinse (n.r. - în cazuri de dopaj) și nu s-a făcut absolut nimic. S-a spus la nivelul conducerii că, dacă se dau numele astea, sponsorii pleacă și n-o mai existe turnee WTA. Ăsta a fost răspunsul.

Ea (n.r. - Simona Halep) trebuie să fie atentă, să facă gimnastică, să joace tenis. N-o să uite tenisul în opt luni, trebuie să-și vadă de antrenamente și să sperăm că decizia va fi luată în curând. Poate că o să joace la US Open.

Simona o să-și revină, a fost numărul 1, nu poți să fii mereu numărul 1... dar ea are calități să fie din nou numărul 1", a spus Ilie Năstase, într-un interviu acordat jurnalistului Digi Sport Gabriel Morariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel