Un japonez a fost condamnat la închisoare în Ecuador pentru trafic de insecte

Un japonez a fost condamnat la doi ani de închisoare în Ecuador pentru a fi încercat să scoată ilegal din ţară 248 de animale nevertebrate, între care insecte şi păianjeni, potrivit Ministerului Mediului, citat vineri de AFP.

Un tribunal ecuadorian l-a găsit vinovat de 'crimă împotriva resurselor patrimoniului genetic naţional pe cetăţeanul japonez, care a fost arestat în martie pe aeroportul Mariscal Sucre (din Quito) în posesia a 248 de exemplare', notează Ministerul într-un comunicat.

Bărbatul, identificat sub numele Hirokazu S., a fost acuzat de 'acces neautorizat' la resursele genetice ale Ecuadorului, o infracţiune pasibilă cu până la 5 ani de închisoare în această ţară sud-americană. Condamnarea include şi o amendă de 3.940 de dolari şi 'prezentarea de scuze publice în paginile unui ziar naţional', potrivit sursei. Inculpatul dorea să transporte exemplarele, printre care cinci specii în pericol de dispariţie în Ecuador iar unele chiar vii, la Hokkaido. În momentul arestării bărbatului, poliţia aeroportului internaţional din Quito a descoperit în bagajele sale insecte, precum păianjeni, viespi, albine şi fluturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel