Un general îl acuză pe Băsescu de anarhie. Află cât câştigă avocaţii din procesele statului cu pensionarii militari

rezervisti protest militari
rezervisti protest militari

Generalul de divizie (r) Petre Vasilescu a lansat o dezbatere publică în rândul cadrelor militare disponibilizate, în rezervă sau în retragere, printr-o scrisoare deschisă în care încearcă să explice de ce au ajuns militarii să aibă sindicat. Generalul explică sindicalizarea prin lipsa de reacţie a Asociaţiei de profil în faţa atacului la demnitatea Armatei şi acuză cozile de topor care s-au infiltrat în asociaţie. El cere mai multă transparenţă financiară din partea conducătorilor acesteia.

rezervisti protest militariÎntrebarea lansată de gen. Vasilescu este de ce Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a ajuns să vorbească în numle pensionarilor militari. Răspunsul: “Pentru că Asociaţiile Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, existente la nivelul instituţiilor componente ale sistemului de securitate naţională, nu au schiţat niciun gest de apărare a drepturilor membrilor lor”. Într-adevăr, şefi ai acestor structuri erau mai interesaţi de bilete de tratament şi de sedii decât de problema militarilor. Unii s-au bucurat că ministrul Gabriel Oprea îi invita la ceremoniile de la Cercul Militar, sau la depuneri de coroane.

Ca urmare, SCMD s-a constituit după reguli create pe loc, de factură sindicală, acceptate în primă fază, conducerile filialelor au fost realese şi s-a manifestat ca o forţă în creştere care dădea speranţe pensionarilor militari, cadre militare în rezervă şi retragere că drepturile lor nu vor fi afectate, că nu vor fi umiliţi şi nu vor deveni simpli pensionari civili după o viaţă cazonă, plină de privaţiuni şi lipsită de drepturi civile.

Gen. Vasilescu răspunde şi acuzaţiilor celor care au susţinut că militarii nu pot să manifesteze în public sau să scandeze lozinci cum ar fi “Ieşi afară, javră ordinară”.

“ Cred ca anarhia nu a creat-o vreun pensionar militar, ci acela care a bulversat ierarhia valorilor umane şi a gradelor militare, adică tocmai cel care ocupă funcţia supremă de conducere a sistemului militar român", scrie gen Vasilescu.

Boc îi îmbogăţeşte pe avocaţi

Este adevărat, drepturile pierdute trebuie reciştigate în justiţie, dar pensionarii militari nu trebuie să ajungă pradă barourilor de avocaţi. S-a calculat că la 200 de petenţi, până acum, juriştii au încasări de circa 30.000 euro, ceea ce înseamnă că unii avocaţi pot ieşi onorabil din criză, putând încasa, de la cei aproximativ 80.000 de pensionari militari, peste 12 milioane de euro. “De ce domnilor să se golească buzunarele pensionarilor militari de o aşa sumă de mare, întreabă gen. Vasilescu? Poate că, dacă s-ar pune problema ca pe aceşti bani să se cumpere 3 – 4 avioane moderne noi, pensionarii ar fi de acord. Ca să fie furaţi, chiar şi indirect, de comandantul suprem, cred că nici unul din cei care şi-au lasat sănătatea în misiuni şi poligoane nu este de acord”.

Citeşte şi:

Pensiile militare se păstrează doar de membrii de sindicat

Militarii l-ar putea angaja pe Ciorbea în procesul cu Boc

Oprea îi ademeneşte pe militari să ceară recalcularea pensiilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel