Un bărbat din Câmpulung s-a trezit cu vipera în mijlocul casei

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Într-o casă din Câmpulung, Argeș, a fost găsită o viperă.

Viperă descoperită în mijlocul unei case din Câmpulung. Proprietarii au sunat la 112 după ce au văzut știrea la TV că atunci când dai peste o reptilă în locuință trebuie să anunți jandarmii să intervină și să nu pui mâna pe ea.

Vipera a fost găsită în mijlocul unei case de pe strada Islaz, numărul 1, cartier Pescăreasa al municipiului Câmpulung, conform ziaruldinmuscel.

Ce să faci dacă te întâlnești cu vipera pe munte. Recomandările Salvamont: semne că ai fost mușcat, măsuri de prim ajutor

Salvamont Argeș a transmis pe pagina de Facebook a instituției informații utile pentru turiștii care merg pe munte și pot avea parte de evenimente neprevăzute care implică viperele: 

Întâlnirile cu şerpii pe munte devin din ce în ce mai dese şi în cele mai nebănuite locuri. Trei sferturi dintre muşcăturile de şarpe apar la persoanele care prin proprie decizie ating şerpi şi sunt imprudente. Şerpii veninoşi nu ataca decât atunci când sunt atacaţi sau surprinşi. Daca locuiţi sau călătoriţi în zone in care există şerpi, îmbrăcaţi haine ce va acoperă picioarele. Nu păşiţi, nu vă aşezaţi pe pământ, nu mutaţi lespezi de piatră înainte de a verifica locul. Dacă aţi observat un şarpe la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca, iar dacă e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru că, în general, se îndepărtează singur.

Singurele specii de șerpi veninoși din România sunt viperele, răspândite neuniform pe tot teritoriul țării, mai puțin în centrul și sudul Munteniei și Olteniei, dar ajungând în Carpaţi şi la peste altitudinea de 2000 de metri.

Nu vă alarmați și nu renunțați la turele montane programate, viperele au existat dinainte ca omul sa înceapă să meargă pe munte! Nu sunt nici mai multe și nici mai puține, sunt doar mai vizibile în media!

MAI ALES, NU LE OMORÂȚI! FAC PARTE DIN HABITATUL NATURAL, MÂNCÂND DÂUNĂTORI ȘI SERVIND DREPT HRANĂ LA RÂNDUL LOR ARICILOR SI ULIILOR!

MĂSURI DE PRIM AJUTOR ÎN CAZ DE MUȘCĂTURĂ DE VIPERĂ COMISIA MEDICALĂ SALVAMONT ROMÂNIA

Manifestările clinice ale mușcăturii de viperă depind de mai mulți factori: cantitatea de venin injectat, localizarea mușcăturii, starea de sănătate a victimei. Veninul poate să ducă la apariția unor efecte atât locale cât și sistemice (ale întregului organism), urmate rareori de deces, decesele survenind în special la copii (din cauza unei doze mai mari de venin raportat la greutate) și la vârstnici (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel