ULRI: Italienii cred că maghiarii sunt persecutați în România - FOTO

În cadrul unei expoziții de fotografie desfășurată la Bologna, ce are ca tematică minoritatea maghiară din România, organizatorii motivează sărăcia ungurilor din țara noastră cu discriminare rasială, culturală și religioasă, se arată într-un comunicat trimis de PNL pe Italia către ministrul român de Externe.

Uniunea Liberală a Românilor din Italia (ULRI) vorbește într-o adresă adresată ministrul de Externe Titus Corlățean despre o expoziție de fotografie desfășurată la Bologna, ce tratează subiectul Ceangăilor, adică minoritatea maghiară din România. ”În puține rânduri, organizatorii asociază și motivează sărăcia și mizeria în care trăiesc ceangăii cu asimilarea forțată la care sunt supuși, cu discriminarea culturală, rasială și chiar religioasă și nu în ultimul rând cu faptul că aceștia ar fi persecutați de către o Românie care nu le oferă aceleași drepturi cu etnicii români”, explică în comunicat Araveicei Robert Florin, coordonator al PNL pe Italia.

Potrivit liberalilor din Italia, organizatorii vor ca fotografiile prezentate la expoziție să stea mărturie a ”neputinței maghiarilor în fața românilor persecutori și epuratori”.

”Acest eveniment a fost inclus într-un proiect mult mai amplu numit “The oblivio project” menit să redea diverse stări de intoleranță a unor țări europene față de minorități. Important este și că evenimentul a fost organizat în incinta unei clădiri care aparține primăriei din Bologna”, se mai arată în comunicat.

Comunicatul în întregime poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel