ADERARE în UE. Invitate: Albania și Macedonia

Comisia Europeană a propus statelor membre ale Uniunii Europene deschiderea negocierilor de aderare la blocul comunitar cu două noi state.

Comisia Europeană a propus statelor membre ale Uniunii Europene deschiderea negocierilor de aderare a Albaniei şi Macedoniei la blocul comunitar, transmite AFP, citată de Agerpres.

”Comisia Europeană propune ca, în această fază, Consiliul European, care reprezintă statele membre, să decidă deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi cu Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei”, a declarat Federica Mogherini într-o conferinţă de presă la Strasbourg, unde Parlamentul European este reunit în plen.

[citeste si]

Grecia, încă reticentă

Ambele state, Albania și Macedonia, și-au manifestat de mai multă vreme dorința de a intra în Uniunea Europeană. Este vorba de un întreg procedeu de admitere, deloc simplu, de un drum care se parcurge greu. Iar statele membre UE sunt reticente, mai ales după ce unele țări admise în ultima perioadă nu respectă întocmai parcursul.

În plus, Macedonia are probleme cu numele. Grecia nu este de acord cu denumirea ”Macedonia”, despre care spune că este o provincie a sa. Nici titulatura completă, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, nu i-a mulțumit pe greci. Negocierile au fost oprite săptămâna trecută. O țară poate să fie admisă în UE doar cu acceptul tuturor membrilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel