UE condamnă traficul de organe "scandalos" din China

Președintele Consiliului Economic și Social European, Henri Malosse, a condamnat modul în care sunt recoltate organele în China. El a precizat că practica este scandaloasă. 

Președintele Malosse a declarat că recoltarea de organe de la prizonieri de conștiință, de la deținuți condamnați la moarte și de la persoane din grupuri minoritare pentru a fi vândute în China și în afara țării este o rușine pentru umanitate și ar trebui să înceteze imediat. Practica a început în 2001, de când Partidul Comunist Chinez a găsit o cale de a încasa fonduri masive  prin inițierea unui program secret de recoltare forţată de organe, pe viu. 

La dezbaterea de miercuri de la Bruxelles, "Recoltarea de organe din China: Europa trebuie să acționeze acum", au participat membrii ai PE, avocați și doctori care au afirmat că traficul de organe din China violează etica medicală, standardele internațioanle în domeniul drepturilor omului, adoptate de Organizația Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Sănătății, World Medical Association, Societatea Transplant și alte organizații internaționale.

Participanții au susținut concluziile și recomandările date de PE în luna decembrie a anului trecut cu privire la recunoșterea grupurilor minoritate, în special a Falun Gong, primii vizați de această practică. 

Președintele Malosse a precizat că presiunea trebuie pusă pe guvernul chinez pentru a înceta recoltarea ilegală de organe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel