Udă florile cu această apă magică și te vor surprinde cu frumusețea lor

Udă florile cu această apă magică și te vor surprinde cu frumusețea lor. Sursa foto: freepik.com
Udă florile cu această apă magică și te vor surprinde cu frumusețea lor. Sursa foto: freepik.com

Apa în care ai fiert sfecla roșie are un efect incredibil asupra plantelor de apartament.

 

Multe gazde nici nu realizează că apa în care a fiert sfecla are o proprietate incredibilă pentru plante. Cu toate acestea, nu toată lumea știe cum să o prepari corect. Grădinarii au dezvăluit toate secretele, datorită cărora plantele tale te vor încânta cu flori frumoase.

Această apă conține minerale - potasiu, magneziu, fosfor, mangan și fluor, care au un efect pozitiv asupra florilor. Cu ajutorul apei de sfeclă roșie, plantele vor crește mai repede, iar riscul de îmbolnăvire va scădea. Cu toate acestea, este important de știut care sunt plantele care pot fi udate cu o astfel de apă.

Ce flori pot fi udate cu apă de sfeclă roșie:

violete,

mușcate,

begonia,

kalanchoe, 

aloe,

croton (codiaeum),

dracaena.

Cactușii, orhideele și azaleele nu pot fi udați cu apă de sfeclă roșie!

 

Cum să uzi florile astfel încât să crească mai repede?

 

În primul rând, trebuie să cureți sfecla de coajă și să o tai în bucăți. Bucățile se sfeclă se pun într-o oală cu apă și se pn la fiert. După fierbere, redu focul și fierbe sfecla până când este gata.

Lasă apa să se răcească și scoate bucățile de sfeclă. Această apă de păstrează doar în frigider.

Planta care poate fi toxică: cu toții o folosim pentru a da aromă bucatelor

Se diluează apa în care a fiert sfecla cu apă curată în proporție de 1:1, și se adaugă puțin zahăr și, după aceea, poți uda florile în siguranță.

În același timp, grădinarii recomandă să faci acest lucru nu mai mult de o dată pe săptămână și, cu siguranță, nu în perioada de înflorire.

Păstrează lalelele tăiate mai mult timp: adaugă acest ingredient în vază

Trebuie să ai grijă când uzi plantele, deoarece apa de sfeclă nu trebuie să cadă pe flori. După cum vezi, totul este simplu. Fă o astfel de soluție de sfeclă și vei vedea imediat cum plantele tale vor deveni mai frumoase și mai sănătoase.

 

Vezi și: Folosește corect bicarbonatul și plantele din casă vor înflori luxuriant

 

Bicarbonatul de sodiu este un ajutor indispensabil pentru grădinari și cultivatori de flori. Acest produs prezent în toate bucătăriile este un supliment util pentru plantele din grădină. Nu trebuie să-ți fie teamă să utilizezi bicarbonat de sodiu dacă vrei să îngrijești adecvat flori de cameră și culturi de grădină.

Bicarbonatul este util dacă dorești să rezolvi următoarele probleme cum ar fi: dezinfectarea semințelor, eliminarea dăunătorilor și a ciupercilor.

Cum să crești salată verde pe pervaz: sfaturi simple pentru grădinarii începători

Bicarbonatul este folosit pentru a distruge buruienile, pentru a reduce aciditatea solului și pentru a îmbunătăți gustul fructelor. Acest produs nu va dăuna insectelor benefice din grădină și nici nu va afecta calitatea recoltei.

Acest îngrășământ va face ca plantele să crească repede și să înflorească luxuriant. Folosește mijloacele disponibile pentru a prepara o soluție nutritivă din apă, bicarbonat și semințe de in.

Punem 1 linguriță de bicarbonat și semințe de in într-un recipient. Se toarnă 1 litru de apă și se lasă să stea 2 ore. Trece soluția prin blender pentru a zdrobi semințele de in. Soluția se strecoară și ai adaugă 2 litri de apă curată. Udă florile, cu această soluție, o data la 30 de zile.

Șapte plante periculoase care nu ar trebui ținute acasă. Ingerarea sucului lor aduce probleme grave de sănătate

Plantelor de interior le va plăcea cu siguranță acest pansament. Îngrășământul pe bază de bicarbonat și semințe de  in va crește numărul de flori, va preveni uscarea frunzelor și va întări rădăcinile.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel