Șapte plante periculoase care nu ar trebui ținute acasă. Ingerarea sucului lor aduce probleme grave de sănătate

Șapte plante periculoase care nu ar trebui ținute acasă. Ingerarea sucului lor aduce probleme grave de sănătate. Sursa foto: freepik.com
Șapte plante periculoase care nu ar trebui ținute acasă. Ingerarea sucului lor aduce probleme grave de sănătate. Sursa foto: freepik.com

În fiecare casă există plante frumoase. Multe persoane nu știu că unele plante de cameră pot dăuna familiei. În plus, aduc și necazuri.

 

Plantele sunt capabile să acumuleze energie negativă, motiv pentru care apar certuri constante în casă. Vă spunem care sunt cele mai periculoase plante, care nu trebuie ținute în casă.

Ficus. Speciile cu frunze cărnoase, care au mult suc, sunt deosebit de periculoase. Odată ajuns pe piele, sucul lor provoacă iritații și umflături. Dacă sucul este ingerat, apar amețeli, greață și dificultăți de respirație.

Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii. Cum se plantează în ghivece


Dieffenbachia. După ce intră în organism, seva plantei are un efect negativ asupra sistemului digestiv și îngreunează respirația. Dacă ajunge pe piele, poate provoca arsuri.

Cyclamen. Această plantă înflorește frumos, dar este periculoasă. Sucul tulpinilor și rădăcinilor de ciclamen irită mucoasele, provoacă umflături și dureri în gât și poate îngreuna și respirația.

Un mod neobișnuit de a planta dovlecei și castraveți: vei avea o recoltă bogată toată vara

Aglaonema. Dacă ai o astfel de plantă acasă, trebuie să ai grijă ca nici copiii, nici animalele să nu ajungă la ea. Tulpinile și semințele plantei conțin o substanță otrăvitoare care poate provoca alergii și corodează mucoasele.

Oleandru. Toate părțile acestui copac, care înflorește frumos, sunt extrem de periculoase pentru copii și animale. După mestecarea unei frunze, apar tulburări ale ritmului cardiac, iar persoana poate muri. Ajuns în ochi, sucul de oleandru poate provoca orbire.

Cimbrişorul cu aromă de lămâie parfumează toată casă. Cultivă planta și nu vei regreta

Alior (EUPHORBIA CYPARISSIAS).  Tulpinile plantei conțin „lapte” alb, care, atunci când ajunge pe membranele mucoase, poate provoca arsuri,  amețeli și greață.

Azalee.  Azalea este, periculoasă, iar ingerarea sucului său provoacă arsuri la stomac, greață și diaree. Dacă asistența medicală nu este acordată la timp, există pericolul de perturbare a sistemului cardiovascular și nervos. În cazuri deosebit de severe, o persoană ajunge în comă, apoi poate muri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel