Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii. Cum se plantează în ghivece

Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii. Cum se plantează în ghivece. Sursa foto: freepik.com
Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii. Cum se plantează în ghivece. Sursa foto: freepik.com

Menta este o plantă foarte populară în bucătărie și nu numai. Prospețimea și gustul său intens o fac una dintre cele mai folosite plante atât iarna, cât și vara!

Menta însoțește salatele, mâncărurile calde, deserturile și băuturile. Ca să nu mai vorbim despre celebrul ceai de mentă, care este delicios și aromat. Pe lângă asta, menta este utilă și pentru a ne parfuma sau curăța casa.

O folosim atât de mult încât ar fi interesant să o plantăm acasă. Cum se procedează? Este foarte simplu! Tot ce trebuie să facem este să găsim locul potrivit și să urmăm câteva instrucțiuni simple!

Menta este o plantă ornamentală și un condiment cu multe proprietăți și beneficii. Compusă din mentol, planta este bogată în vitamina C și minerale, inclusiv fier și magneziu. Menta este genială pentru piele, păr, sistemul nostru digestiv și respirație.

Cum să crești kiwi acasă în ghiveci? Urmează sfaturile grădinarilor și te vei bucura de fructe sănătoase și suculente

Pe lângă faptul că facilitează digestia și ne scapă de mirosul urât al cavității bucale, menta are calități antibacteriene și afectează și sistemul respirator.

Așa că o putem crește în ghivece sau în grădină, urmând câteva instrucțiuni. Plantarea mentei este o joacă de copii. Trebuie să găsim locul perfect pentru plantare, care trebuie să fie bogat în nutrienți. Înainte de a începe să plantăm, trebuie să știm că există mai multe soiuri de mentă.  

Dacă vrem să plantăm menta în ghivece pentru a le așeza pe balcon sau pe pervaz, iată ce trebuie să facem.

Se ia un vas de cel puțin 45 cm și punem în el butașii de mentă. Așteptăm câteva săptămâni să se formeze rădăcini pe tulpină, apoi îi plantăm în pământ într-un ghiveci. Este important să alegem un sol bogat în nutrienți pentru un rezultat bun!

Pune o picătură de iod în apă și mușcata de pe pervaz va înflori abundent

Pe de altă parte, putem planta mentă în grădină. Pentru ca menta să înflorească și să ne ofere o recoltă bună, trebuie să o plantăm primăvara, când temperaturile sunt mai calde.

Menta trebuie udată zilnic, deoarece plantele tinere se pot usca rapid și muri. De asemenea, plantele trebuie hrănite cu îngrășământ pentru a le stimula creșterea! Putem opta pentru îngrășăminte naturale precum apa în care am fiert legumele, zaț de cafea, coji de ouă sau lapte. În zilele zilele reci și ploioase, dacă sunt în aer liber, plantele trebuie acoperite cu o pânză.

Menta rezistă atât la frig, cât și la căldură, fiind o plantă dură și necapricioasă. Cu toate acestea, preferă să fie plantată la umbră parțială. 

Fertilizează plantele cu ajutorul unui ingredient din bucătărie: vor fi sănătoase și vor crește rapid

După ceva efort și puțină dragoste și grijă, recolta de mentă va fi gata să fie tăiată!  Planta trebuie tăiată în mod regulat. Menta se maturizează după aproximativ 3 luni. Recolta poate fi adunată atunci când plantele au între 8 și 10 cm.

Dacă vom tăia menta în mod regulat, aceasta va deveni mai stufoasă și va avea mai multe frunze. În plus, vom avea mereu frunze proaspete la îndemână pentru diferitele utilizări!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel