Fertilizează plantele cu ajutorul unui ingredient din bucătărie: vor fi sănătoase și vor crește rapid

Fertilizează plantele cu ajutorul unui ingredient din bucătărie, vor fi sănătoase și vor crește rapid.JPG
Fertilizează plantele cu ajutorul unui ingredient din bucătărie, vor fi sănătoase și vor crește rapid.JPG

Pentru ca plantele să aibă o viață lungă, este necesar să le asiguri cei mai buni nutrienți.

Dacă ești în căutarea unui îngrășământ natural pentru plante, iată câteva sfaturi ușor de implementat pentru a le oferi o nutriție optimă. Plantele trebuie să fie hrănite corespunzător. Poți face un îngrășământ eficient și ecologic din resturile rămase după masă sau din produsele pe care le folosești în fiecare zi.

Plantele de apartament care sunt toxice pentru pisici. Scapă imediat de ele

Știi că drojdia este un îngrășământ natural pentru plantele tale? Conține o varietate de nutrienți esențiali, cum ar fi azotul, fosforul și potasiul, care ajută la creșterea conținutului de nutrienți și la îmbunătățirea structurii solului.

Pe lângă aceste beneficii cheie, drojdia conține enzime care descompun materia organică din sol, ceea ce ajută la îmbunătățirea fertilității acestuia. Utilizarea drojdiei favorizează formarea de microorganisme benefice în sol, cum ar fi bacteriile de compost, care îmbunătățesc sănătatea plantelor.

Îndepărtează mucegaiul alb de pe pământul din ghivece, folosind un produs din bucătărie

Nu uita că plantele au nevoie de micronutrienți precum fier, mangan, cupru, zinc, bor, molibden și clor. Plantele obțin acești nutrienți din sol, apă și aer.

Folosind drojdia ca îngrășământ natural, vei oferi plantelor nutrienții de care au nevoie pentru a fi sănătoase și pentru a se dezvolta. Deci, data viitoare, când vei căuta un îngrășământ pentru plante, amintește-ți de drojdie!

 

Cum se folosește drojdia pentru plante?

Drojdia se dizolvă în apă călduță. Dacă optezi pentru drojdia de bere uscată, doar pune-o într-un vas cu puțină apă călduță și adaugă puțin zahăr. Amestecă și așteaptă să apară spuma.

După aceea, adaugă mai multă apă în drojdia dizolvată și vei obține un îngrășământ excelent pentru plantele de interior. Acest îngrășământ poate fi folosit și pentru roșii, ardeii, castraveți, deoarece vitamina B pe care o oferă plantelor este foarte importantă.  

Păstrează lalelele tăiate mai mult timp: adaugă acest ingredient în vază

De asemenea, poți folosi pudră din coji de ou. Pudra de ou se pune în jurul plantei și se acoperă cu pământ. Apoi planta se udă cu soluția din drojdie. 

Acest tratament se face de 3 ori pe an, iar răsadurile vor crește repede, vor avea rădăcini mai puternice și vor oferi fructe mai mari.

Utilizarea excesivă a drojdiei ca îngrășământ poate provoca dezechilibre nutriționale în sol și poate deteriora plantele, motiv pentru care trebuie combinată cu pulbere din coajă de ou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel