Ucraina cere embargo asupra gazului rusesc la summit-ul G7

Fotografie de la Katie  Godowski, Pexels
Fotografie de la Katie Godowski, Pexels

Andri Yermak, şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski afirmă că atacurile de duminică dimineaţă asupra Kievului arată că sancţiunile contra Rusiei trebuie să fie mai dure. 

"Summitul G7 ar trebui să răspundă la atacurile rusești asupra Kievului", a declarat Andri Yermak, șeful biroului președintelui, conform Reuters.

"Sancțiunile ar trebui să fie mai agresive. Un embargou asupra exporturilor de aur este bun, dar este nevoie de un embargo asupra gazelor în noul pachet de sancțiuni al UE", a declarat el pe Telegram.

Mai devreme, Dmitro Kuleba, şeful diplomaţiei ucrainene, a declarat că țările G7 trebuie să răspundă la noile atacuri cu rachete împotriva Ucrainei de duminică prin impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei și prin furnizarea de mai multe arme grele Ucrainei, scrie Mediafax.

"Acest copil ucrainean în vârstă de 7 ani dormea liniștit în Kiev până când o rachetă rusească i-a aruncat în aer casa. Multe alte zone din jurul Ucrainei sunt sub atacuri. Summitul G7 trebuie să răspundă cu mai multe sancțiuni împotriva Rusiei și mai multe arme grele pentru Ucraina", a declarat Kuleba pe Twitter.

Copilul la care se referă Kuleba este o fetiță de 7 ani, salvată duminică din ruinele unui bloc atacat de forțele rusești, în Kiev.

Rusia, acuzată de „un alt act de terorism nuclear“. O rachetă a trecut „la o înălțime critică“ deasupra unei centrale atomice din Ucraina

O rachetă rusă a trecut duminică "la o înălțime critică" deasupra centralei nucleare, susține Energoatom: „orice avarie a unității energetice existente va duce la consecințe grave și ar putea amenința lumea cu o catastrofă nucleară teribilă”.

Compania nucleară de stat ucraineană Energoatom a acuzat Rusia de comiterea unui "alt act de terorism nuclear", afirmând duminică dimineața că o rachetă rusă a trecut la o înălțime critică deasupra centralei nucleare din sudul Ucrainei.

"Orice avarie a unității energetice existente va duce la consecințe grave și ar putea amenința lumea cu o catastrofă nucleară teribilă", a declarat compania, conform Kyiv Independent.

Racheta a vizat orașul Kiev

Aceasta a adăugat că racheta a zburat probabil în direcția Kievului, unde, în aceeași dimineață, un atac rusesc a lovit o clădire rezidențială, ucigând cel puțin o persoană.

Patru explozii au fost auzite la Kiev duminică dimineața, o rachetă lovind un complex rezidențial din apropierea centrului orașului și provocând un incendiu și degajarea unui nor mare de fum.

Kievul nu a mai fost bombardat de aproape trei săptămâni.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență a anunțat că atacul a ucis cel puțin o persoană.

Salvatorii continuă să lucreze la fața locului, raportând că există o femeie prinsă sub dărâmăturile unei clădiri de 9 etaje din districtul Shevchenkivs'kyi din Kiev.

Unul dintre rezidenții clădirii a confirmat că este vorba de aceeași clădire care fusese atacată la sfârșitul lunii aprilie, ucigând-o pe jurnalista RFE/RL Vira Hyrych și rănind 10 persoane, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel