TVA redus. Eugen Nicolăescu: În acest moment, Guvernul greşeşte

Un fost ministru al Sănătății susține că, în acest moment, Guvernul Ponta greșește cu reducerea TVA, întrucât se impunea mai întâi reducerea asigurărilor sociale. 

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu nu înţelege graba Guvernului de a reduce TVA: "Încercăm să rezolvăm în câteva ore ceea ce într-o ţară normală se rezolvă în săptămâni sau în luni, pentru că o asemenea decizie nu-i o decizie de glumă, de joacă, e o decizie care afectează economia unei ţări (...). E o grabă nejustificată", a declarat, marți, la RFI, liberalul.

Eugen Nicolăescu consideră că "în acest moment, Guvernul greşeşte. Ar fi trebuit întâi să reducă asigurările sociale, pentru că ele ar fi uşurat povara fiscală a firmelor şi după ce consolida fiscal o parte din economie, ar fi trebuit să treacă şi la măsuri de creştere a consumului, prin reducerea TVA-ului".

Totodată, fostul ministru al Sănătății apreciază că cea mai bună variantă de reducere a TVA este cea de 5% pentru toate alimentele, deoarece "ar creşte calitatea vieţii oamenilor, reducerea preţurilor cu 19 puncte procentuale, dacă ne-am duce la 5%, s-ar vedea cu adevărat în preţurile alimentelor, ar fi un şoc pe preţurile alimentelor şi oamenii ar putea să-şi cumpere în sfârşit alimentele de care au nevoie şi de o calitate mai bună şi, în al doilea rând, ar încuraja vânzarea produselor agricole româneşti sau alimentare româneşti, care astăzi, din păcate, sunt într-o concurenţă cu produsele străine, unde subvenţiile sunt mult mai mari şi atunci eu cred că s-ar face mult mai mult şi anume, s-ar încuraja producţia românească".

Victor Ponta: Azi sau mâine, decizie finală despre reducerea TVA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel