Urmărește emisiunea live


Turism Turcia. Creștere, după declinul cauzat de instabilitate

Numărul turiştilor care au vizitat Turcia a crescut în trimestrul doi din 2017 cu 18,3%, la 8,9 milioane, din care 7,7 milioane au fost vizitatori străini, după mai multe luni de scăderi provocate de o serie de incidente precum atentate teroriste, o tentativă de puci şi criza diplomatică declanşată cu Rusia, transmit Anadolu şi Xinhua.

Şi veniturile Turciei din turism au urcat cu 8,7% în perioada aprilie-iunie 2017, la 5,41 miliarde de dolari. Conform datelor publicate luni de Institutul de Statistică (TurkStat), 81% din venituri au venit de la vizitatorii străini, iar restul de la cetăţenii turci care locuiesc în străinătate. 

"Redresarea sectorului turismului din Turcia continuă. Dar datele referitoare la trimestrul doi din 2017 arată că va mai dura până când Turcia va ajunge la nivelul din 2014", a scris adjunctul premierului turc, Mehmet Simsek, pe contul său de Twitter. 

Aproximativ 2,3 milioane de cetăţeni turci au călătorit peste hotare în perioada aprilie-iunie 2017, în creştere cu aproape 13% faţă de trimestrul doi din 2016. 

În pofida revenirii înregistrată în luna aprilie, industria turistică din Turcia este departe de nivelul istoric. Exceptând datele pentru 2016, numărul vizitatorilor din luna aprilie 2017 este cel mai mic pentru această lună de după 2010, ceea ce scoate în evidenţă terenul pe care îl are de recuperat industria turistică. 

Relansarea turismului este crucială pentru Turcia, care se bazează pe valuta adusă de turiştii străini pentru a acoperi un deficit de cont curent preconizat să se ridice la 4,7% din PIB în acest an. 

Sectorul turistic asigură peste un milion de locuri de muncă şi este responsabil pentru 4,5% din PIB-ul Turciei, evaluat la 800 miliarde de dolari, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel