Urmărește emisiunea live


Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana, Memorialul de la Sighet, destinaţii de neocolit

Complexul Barsana, Maramures
Complexul Barsana, Maramures

Turism în Maramureş: Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana şi Memorialul de la Sighet, vizitate de zeci de mii de turişti în 2017.

Cimitirul Vesel din comuna Săpânţa, Mânăstirea Bârsana şi Muzeul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din municipiul Sighetu Marmaţiei au fost printre cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Maramureş în 2017, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Amalia Babici Man.

'Zeci de mii de turişti români şi străini au vizitat în anul 2017 trei dintre cele mai cunoscute obiective din judeţ - Muzeul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, Mănăstirea Bârsana şi Cimitirul Vesel din Săpânţa. Turiştii au fost interesaţi de trecutul obiectivelor vizitate, istoria lor în contextul naţional şi unicitate. În vârful celor mai vizitate se află Cimitirul Vesel din Săpânţa, fiind vizitat numai în perioada sezonului de vară de aproape 10.000 de români şi străini', a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, încurajarea turismului în judeţul Maramureş este susţinută de o continuă dezvoltare şi modernizare a infrastructurii rutiere şi a altor facilităţi. 'Promovarea Maramureşului ca destinaţie turistică este susţinută de administraţia judeţeană la cele mai importante târguri de turism din ţară şi Europa, în paralel cu o dezvoltare continuă a principalelor drumuri naţionale şi judeţene care permit accesul rapid spre orice punct de interes din judeţ.

În ultimii trei ani, sute de kilometri de drum judeţean şi naţional au fost în proces de reabilitare, modernizare şi extindere în ideea îmbunătăţirii infrastructurii rutiere, dar şi a pentru contribui printre altele la susţinerea unei domeniu economic important care contribuie la bugetul local, aşa cum e turismul', a precizat Amalia Babici Man. De asemenea, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural - ANTREC Maramureş, Livia Sima, a menţionat că sezoanele iarnă-vară sunt cele mai prielnice unui turism de performanţă pentru afacerile în domeniu.

Din iunie până la sfârşitul lunii septembrie

'Sezonul de vară, începând cu luna iunie până la sfârşitul lunii septembrie, aduce în Maramureş, mii de turişti. În ultimii cinci ani se observă o creştere semnificativă a românilor care aleg ca destinaţie de vacanţă Maramureşul într-un circuit combinat cu Bucovina, iar turiştii străini aleg două variante: Maramureş-Bucovina-Delta Dunării sau Braşov-Bucovina- Maramureş. Turiştii români care ajung vara în Maramureş aleg maşina personală ca mijloc de deplasare, iar în cazul familiilor cu copii pe traseu sunt vizitate şi alte obiective din Transilvania', a spus Livia Sima.

Acesta a mai menţionat că anual un număr tot mai mare de vizitatori ai judeţului practică turismul de nişă - cultural sau religios, vizitând cele opt biserici din lemn aflate în patrimoniul mondial UNESCO, mănăstirile Rohia, Moisei, Peri- Săpânţa şi Prislop.

[citeste si]

'Turismul de nişă aduce anual în Maramureş mii de persoane care doresc să viziteze mănăstirile ortodoxe sau greco-catolice, însă un loc aparte în programul acestora îl ocupă vizitarea celor opt biserici din lemn aflate în patrimoniul UNESCO. Din păcate, această categorie de turişti doar trece prin judeţ pentru a vizita şi prea puţini rămân mai multe zile pentru a vizita sau a se recrea în alte puncte. Sunt excursii organizate cu ghid care vin special numai pentru acest gen de obiective', a mai spus Livia Sima. În context, purtătorul de cuvânt al CJ Maramureş, Amalia Babici Man, a mai menţionat că după redeschiderea aeroportului internaţional Baia Mare, atât turiştii români cât şi cei străini care îşi permit o călătorie cu avionul vor scurta timpul de ajungere la destinaţie pentru o vacanţă programată în Maramureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel