Turcia, REFERENDUM: Ce indică două sondaje înainte de scrutinul de duminică

Alegeri Turcia
Alegeri Turcia

Două sondaje date publicității miercuri, înaintea referendumului constituțional de duminică din Turcia, arată că o majoritate foarte strânsă de alegători, de 51-52%, vor vota în favoarea extinderii prerogativelor președintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters.

Conform sondajului ANAR, 52% dintre intervievați au declarat că vor vota da la referendum, iar numărul indecișilor a scăzut la 8%.

Sondajul a fost realizat între 5 și 10 aprilie, pe un eșantion de 4.000 de persoane din 26 de provincii, prin metoda interviului față în față.

Un alt sondaj, realizat de Konsensus, indică un procent de 51,2% de opțiuni da la referendum, în urma intervievării prin aceeași metodă a 2.000 de persoane, între 2-8 aprilie, în 41 de provincii.

[citeste si]

Erdogan a declarat marți că turcii care trăiesc în străinătate s-au prezentat în număr mare la vot, o situație despre care institutele de sondare consideră că l-ar putea avantaja pe președinte. Votul în străinătate a început la sfârșitul lui martie și s-a încheiat duminica trecută.

Campania pentru referendumul de duminică, 16 aprilie, a tensionat relațiile Ankarei cu unii dintre aliații europeni, Erdogan comparând interzicerea unor mitinguri la care urmau să participe miniștri turci în Germania și Olanda cu practici naziste. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel