Turcia, reacție neașteptată după atacul Iranului asupra Israelului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Republica Turcia a transmis un prim mesaj, după atacul pe care Iranul l-a lansat azi noapte asupra Israelului.

Turcia a cerut duminică Teheranului să evite o "nouă escaladare" după ce Israelul a fost vizat în cursul nopţii de atacuri iraniene, a declarat o sursă diplomatică turcă, potrivit AFP și Agerpres.

"Ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, a avut astăzi o convorbire la telefon cu omologul său iranian (...) şi a spus că nu dorim o nouă escaladare în regiune", a declarat sursa, vorbind sub condiţia anonimatului.

Potrivit aceleiaşi surse, ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, "a declarat că operaţiunea de represalii împotriva Israelului s-a încheiat", dar că Iranul îşi rezervă dreptul de a acţiona "mai ferm" în cazul unui "atac" israelian.

Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete asupra Israelului în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, drept răspuns la un atac asupra consulatului său din Damasc, un atac direct iranian fără precedent despre care armata israeliană a spus că a fost "dejucat".

Turcia este cunoscută că după atacul Hamas din 7 octombrie s-a poziționat în favoarea teroriștilor și a palestinienilor din Fâșia Gaza. De această dată, însă, Turcia are o poziție mult mai echilibrată, menită să ducă la o des-escaladare a tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel