Turcia: Protest inedit în Parlament. O deputată ostilă lui Erdogan...

O deputată turcă s-a prins joi cu cătușe de microfonul de la tribuna Parlamentului, pentru a protesta împotriva unei reforme constituționale menită să întărească puterile președintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit imaginilor difuzate de mass-media, informează AFP.

Aylin Nazliaka, deputată independentă în Marea Adunare Națională a Turciei, s-a prins cu o pereche de cătușe de microfonul de la tribuna parlamentului, la reluarea votului în a doua lectură a textului, joi seara, provocând întreruperea ședinței.

'Mă leg cu cătușe de tribună pentru a spune nu dictatului unui singur om, pentru a mă opune neantizării valorilor republicane și pentru a protesta împotriva încătușării parlamentului prin această revizuire a Constituției', a declarat ea, citată de cotidianul Hurriyet, scrie Agerpres.

Acest proiect de reformă, care vizează să instaureze un sistem prezidențial în care șeful statului ar fi singurul șef al executivului, a dat loc unor confruntări violente în timpul examinării acesteia în prima lectură: un deputat s-a ales cu nasul spart, iar un altul a afirmat că a fost mușcat de tibie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel