Turcia cere relansarea procesului de aderare la Uniunea Europeană

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a îndemnat luni Uniunea Europeană să relanseze procesul de aderare a țării sale la blocul comunitar, apreciind că acesta rămâne 'incomplet' fără Turcia, transmite AFP. Totul după ce președintele Erdogan anunțase anterior că nu vrea integrarea cu orice scop, existând alternative. 

'Am jucat un rol important în trecutul Europei și o vom face și în viitor. O Europă fără Turcia este incompletă', a declarat ministrul de externe, în deschiderea conferinței ambasadorilor turci, desfășurată la Ankara.

El a chemat Uniunea Europeană să deschidă noi capitole de negociere cu Ankara, 'ridicând obstacolele artificiale în calea aderării țării noastre'.

Cavusoglu a mai afirmat că Turcia se așteaptă la o 'punere în aplicare imediată a liberalizării vizelor' pentru cetățenii săi în spațiul Schengen.

Bruxellesul și Ankara întrețin relații tensionate după tentativa de puci din Turcia de la mijlocul lunii iulie și represiunea care a urmat.

UE consideră că Ankara nu îndeplinește deocamdată criteriile care ar justifica ridicarea vizelor pentru cetățenii turci, deși acordul privind stoparea migrației, încheiat în martie, prevedea accelerarea acestui proces de liberalizare, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel