Tudose-#rezist, întâlnire. Chirieac: Oamenii nu trebuie să se bată în stradă

Bogdan Bolojan / 27 dec 2017 / 12:01 Salveaza PDF Comentarii

Bogdan Chirieac a comentat întâlnirea care are loc astăzi între premierul Mihai Tudose și reprezentanții organizațiilor care au susținut protestele #Rezist. 

Analistul spune că este important că are loc un dialog între oamenii din stradă și premierul Mihai Tudose. 

"Orice formă de dialog între oameni care nu se înțeleg, între organizații sau între state, este de preferat confruntării. Faptul că are loc un dialog este un lucru bun. Oamenii aceia sunt în piață, fie că au sau nu dreptate. Eu cred că România a derapat grav deja fiindcă această presiune pe legile justiției există din cauza abuzurilor. Or, fără drepturile omului nu poți să ai justiție. În România nu există Drepturile Omului în acest moment, dar toate chestiunile acestea sunt colaterale. Important este că se desfășoară un dialog. Oamenii trebuie să dialogheze, nu să se bată în stradă," a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Prim-ministrul Mihai Tudose se întâlneşte astăzi la Palatul Victoria, cu reprezentanţii a 43 de organizaţii civice, active în protestele de stradă, care au cerut o discuţie privind legile Justiţiei şi modificările la codurile penale.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a organizaţiei Iniţiativa România, de comun acord cu Cabinetul Prim-ministrului, s-a agreat participarea a 7 delegaţi din partea organizaţiilor civice, astfel încât să poată avea un dialog coerent şi clar.

În desemnarea celor 7 delegaţi, organizaţiile civice au luat în considerare criteriul unei reprezentativităţi cât mai mari a grupurilor semnatare. Astfel, la întâlnire vor participa, în ordine alfabetică: Alexandru Socol - Corupţia Ucide, Ciprian Ciocan - Vă Vedem din Sibiu, Laurenţiu Ştefănescu - Iniţiativa Timişoara, Marius Deaconu - Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Mihai Poliţeanu - Iniţiativa România, Mihai Tudorică - #REZISTENŢA, Radu Dumitriu - delegat al organizaţiilor din Diaspora.

Mihai Tudose a anunţat, sâmbătă, că acceptă întâlnirea propusă de cele 43 de organizaţii civice.

"Legat de o posibilă întâlnire în perioada 27-30 decembrie, vreau să vă transmit că sunt deschis la dialog. În acest sens, vă propun data de 27 decembrie. Sunt convins că putem comunica eficient în beneficiul României şi al românilor, iar acest lucru nu este posibil fără toleranţă şi deschidere la opinii contrare", a scris premierul Tudose, într-un comentariu publicat sâmbătă seară pe pagina de Facebook a comunităţii online Corupţia ucide.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29