Tudorel Toader, declarații de ultima oră

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a făcut mai multe declarații, de la Palatul Victoriei, alături de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

"Vi s-a comunicat că s-a adoptat OUG privind modificările la legislaţia referitoare la procedura insolvenței. Fac următoarele menţiuni. Viaţa economică, socială, culturală are o dinamică accentuată. Prin consecinţă, şi dimensiunea juridică-legislativă trebuie să ţină pasul cu reperele sociale, culturale, economice. Legislaţia insolvenței s-a modificat de multe ori.

La un moment dat, legea 85 a fost abrogată, printr-o ordonanţă declarată neconstituţională şi atunci Curtea Constituţională a stabilit un lucru important: neconstituţionalitatea unei norme abrogatoare are ca efect repunerea în vigoare a fostei norme abrogate.

De ce Ministerul Justitie a fost coinitiator? Problematica insolvenței cade în sarcina Ministerului Justiţiei. Insolvența are dimensiunea financiară, economică pe care dânşii o dezvoltă şi o stăpânesc. Ministerul Justiţiei a evaluat aspectele de legalitate, conformitatea cu legea fundamentală, Constituția, şi am considerat că cerinţele constituţionale sunt îndeplinite", a declarat Tudorel Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel