Tudorel Toader, declarații de ultima oră

Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Tudorel Toader a făcut mai multe declarații, de la Palatul Victoriei, alături de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

"Vi s-a comunicat că s-a adoptat OUG privind modificările la legislaţia referitoare la procedura insolvenței. Fac următoarele menţiuni. Viaţa economică, socială, culturală are o dinamică accentuată. Prin consecinţă, şi dimensiunea juridică-legislativă trebuie să ţină pasul cu reperele sociale, culturale, economice. Legislaţia insolvenței s-a modificat de multe ori.

La un moment dat, legea 85 a fost abrogată, printr-o ordonanţă declarată neconstituţională şi atunci Curtea Constituţională a stabilit un lucru important: neconstituţionalitatea unei norme abrogatoare are ca efect repunerea în vigoare a fostei norme abrogate.

De ce Ministerul Justitie a fost coinitiator? Problematica insolvenței cade în sarcina Ministerului Justiţiei. Insolvența are dimensiunea financiară, economică pe care dânşii o dezvoltă şi o stăpânesc. Ministerul Justiţiei a evaluat aspectele de legalitate, conformitatea cu legea fundamentală, Constituția, şi am considerat că cerinţele constituţionale sunt îndeplinite", a declarat Tudorel Toader.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26