Tudor Barbu, reacţie virulentă după reclama cu Mihai Şora: Întinează memoria celor care au murit atunci

Florin Răvdan / 08 oct 2019 / 16:15 Salveaza PDF Comentarii
Mihai Șora
Mihai Șora

Tudor Barbu a avut o reacţie extrem de nervoasă la adresa reclamei în care protagonist este filozoful Mihai Şora. Jurnalistul îl acuză de ipocrizie pe Şora şi menţionează că acesta a întinat istoria. 

"Mihai Şora este eroul negativ al unui clip publicitar absolut şocant. Un lanţ de magazine l-a folosit pe domnul Şora într-o manieră pe care mulţi, foarte mulţi români nu o înţeleg. Eu spun atât, nu ştiu cum şi-a permis lanţul respectiv de magazine să folosească o durere a poporului român, o tragedie, aproape un gulag românesc, să îl folosească ca reclamă. Au frizat tupeul nemărginit, doar pentru că sunt foarte tari pe piaţă.

Eu ştiu că tinerii nu sunt interesaţi. Din păcate, tinerii nici nu ştiu ce e ăla gulag, nici  nu ştiu cine e Mihai Şora. Sau dacă îi interesează, îi interesează prea puţin. Tragedia a fost maximă. Am trăit în casa unui care a fost în puşcăriile comuniste. Punctul meu de vedere, şi mi-l asum, este că acest clip este prea mult. O întinare a memoriei a celor care şi-au pierdut viaţa pentru nişte idealuri pe care nici lanţul de magazine şi mai ales domnul Şora nu le aveau. Eu nu o pomenesc pe Ana Pauker, nu fac menţiunea asta. Dar clipul este prea mult!", a spus Tudor Barbu la B1TV. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24