Tsitsipas - Medvedev, rezultat final. Nadal și-a aflat adversarul în finala Australian Open

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev au jucat vineri cea de-a doua semifinală de la Australian Open 2022.

Daniil Medvedev (2 ATP) l-a învins pe Stefanos Tsitsipas, scor 7-6, 4-6, 6-4, 6-1, și îl va înfrunta pe Rafael Nadal (5 ATP) în finala de la Australian Open 2022.

VEZI ȘI Medvedev, criză de nervi în semifinala Australian Open: Ești stupid? Uită-te la mine, cu tine vorbesc! - Video

Daniil Medvedev, 25 de ani, va juca finala la Melbourne pentru al doilea an la rând, după ce în 2021 a fost învins de Novak Djokovic. Rusul a obţinut victoria după două ore şi jumătate, fiind superior la serviciu (13 aşi), la winners (39-35) şi având mai puţine erori neforţate (28-32).

Daniil Medvedev, care a cucerit primul său titlu de Mare Şlem în septembrie la US Open, poate deveni duminică primul tenisman din era open (din 1968) care câştigă consecutiv primele sale două titluri de Grand Slam. O victorie în finala de duminică i-ar aduce în premieră şi primul loc în clasamentul ATP.

Nadal, în finala Australian Open 2022, după ce l-a învins pe Berrettini

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 5 mondial, s-a calificat, vineri, la Melbourne, pentru a şasea oară în finala turneului Australian Open, după ce l-a învins în penultimul act pe italianul Matteo Berrettini (7 ATP), cu 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.

Nadal (35 ani), campion la Melbourne în 2009 şi finalist în 2012, 2014, 2017 şi 2019, va încerca să devină primul jucător care îşi trece în palmares 21 de titluri de Mare Şlem la simplu, un record. În prezent, el este la egalitate (20 de titluri) cu elveţianul Roger Federer (accidentat) şi cu sârbul Novak Djokovic (expulzat din Australia înaintea turneului).

Meciul din Rod Laver Arena s-a desfăşurat cu acoperişul tras, din cauza ploii torenţiale de la Melbourne, încheindu-se cu victoria ibericului după aproape trei ore (2 h 55 min). Nadal a fost mai bun cu serviciul al doilea şi a făcut mai puţine erori neforţate decât adversarul său, 19-39, deşi italianul a încercat să fie mai agresiv (38-28 la winners).

Berrettini, al cărui cel mai bun rezultat în Australia a fost atingerea optimilor, anul trecut, rămâne cu o singură finală de Mare Şlem în carieră, pierdută în 2021 la Wimbledon în faţa lui Novak Djokovic. Singurul meci anterior dintre Nadal şi Berrettini a avut loc în 2019, la US Open, spaniolul câştigând în semifinale cu 7-6 (6), 6-4, 6-1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel