Trump vs. Biden. Viktor Orban: ȚINEM degetele încrucişate pentru VICTORIA LUI!

Premierul ungar Viktor Orban şi-a manifestat marţi speranţa că Donald Trump va fi reales pe 3 noiembrie preşedinte al SUA, într-o declaraţie făcută la ceremonia de decorare a ambasadorului SUA la Budapesta aflat la final de mandat, David B. Cornstein, cu Ordinul de Merit al Ungariei, potrivit agenţiilor MTI şi EFE.



Ţinem degetele încrucişate pentru victoria lui Trump, a spus Viktor Orban, care a apreciat în intervenţia sa că totul s-a schimbat în relaţiile dintre Budapesta şi Washington după alegerea lui Trump cu patru ani în urmă şi numirea ambasadorului Cornstein.

De atunci, Statele Unite au arătat o abordare deschisă, onestă şi prietenească faţă de Ungaria şi, datorită ambasadorului Cornstein, relaţiile ungaro-americane şi-au recăpătat strălucirea de altădată, potrivit lui Viktor Orban. Cele două ţări au dezvoltat o cooperare extinsă în diplomaţie şi afacerile externe, iar Statele Unite ajută Ungaria ca prieten şi Ungaria acţionează ca prieten al SUA în politica internaţională, explică premierul ungar.

El i-a mulţumit ambasadorului Cornstein pentru că i-a eclipsat pe cei care au un interes să genereze tensiuni între SUA şi Ungaria. Ambasadorul îi cunoaşte bine pe unguri, el înţelege ceea ce noi credem despre Europa Centrală, despre UE şi SUA şi de ce, şi ştie cheia către inimile lor, a continuat Viktor Orban.

Mulţumind pentru distincţia primită, ambasadorul Cornstein, în vârstă de 82 de ani, l-a descris pe premierul ungar drept un prieten şi un partener, adăugând că relaţiile dintre acesta şi Trump sunt foarte bune.

Viktor Orban a fost în 2016 singurul şef de guvern din UE care şi-a manifestat explicit sprijinul pentru Donald Trump în confruntarea de atunci cu Hillary Clinton.

Tot marţi, premierul ungar a felicitat Washingtonul pentru numirea judecătoarei conservatoare Amy Coney Barrett la Curtea Supremă a SUA, Viktor Orban apreciind că Trump a salvat astfel America conservatoare şi s-a aşezat în rândul celor mai măreţi preşedinţi americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel