Trump-Erdogan, întrevedere la Casa Albă: Este obiectivul SUA

Președintele american Donald Trump l-a primit marți la Casa Albă pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

După întâlnire, Trump a declarat că Statele Unite și Turcia luptă împreună împotriva amenințării terorismului. "Poporul turc s-a confruntat cu atacuri teroriste oribile în ultimii ani și chiar recent", a reamintit el. "Relația pe care o avem va fi de neînvins" în confruntarea cu mișcarea Statul Islamic din Siria și Irak, a adăugat președintele SUA, citat de DPA.

Erdogan a avertizat însă că alianța cu milițiile kurde YPG din Siria este contrară acordurilor existente și inacceptabilă, precizează Reuters. Președintele turc a menționat că urmează să abordeze cu Trump și teme legate de energie, comerț și economie în general.

Înainte de primirea lui Erdogan, Trump a asigurat că echipamentele militare solicitate de Turcia vor fi livrate rapid.

După evenimentul oficial, potrivit Agerpres, președintele s-a referit și la întâlnirea sa de săptămâna trecută cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov: "un foarte, foarte mare succes". "Dorim să atragem cât mai multe țări în lupta împotriva terorismului. Și acesta este unul din lucrurile minunate care se întâmplă cu Turcia", a mai spus Donald Trump. Interesul presei pentru dialogul său cu Lavrov era însă legat de dezvăluirea ziarului Washington Post că președintele a dezvăluit informații confidențiale, obținute de Statele Unite de la o țară aliată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel