Trump-Erdogan, întrevedere. Ce vor discuta cei doi lideri

Trump - Erdogan
Trump - Erdogan

Donald Trump îl va întâlni, pentru prima dată, în cursul zilei de marţi pe liderul Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Donald Trump a fost primul preşedinte care l-a felicitat pe Erdogan după victoria obţinută în referendumul care a sporit puterile preşedintelui Turciei. Acum liderul de la Ankara îi face o vizită la Washington lui Trump.

Întâlnirea vine într-un context tensionat între Statele Unite şi Turcia, după decizia luată marţea trecută de Washington de a furniza arme miliţiilor kurde Unităţile de Protecţie Populară (YPG), aripa armată a principalei formaţiuni kurde din Siria, pentru lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Guvernul de la Ankara s-a inflamat la acel  moment şi a considerat gestul SUA ca fiind "inacceptabil", după cum a declarat miercuri vicepremierul turc Nurettin Canikli.

"Furnizarea de arme către YPG este inacceptabilă", a declarat Canikli la postul de televiziune A Haber, potrivit cotidianului Hurriyet. "O astfel de politică nu este în beneficiul nimănui", a mai spus el.

Cei doi lideri de stat vor discuta, pe lângă problemele legate de războiul din Siria, și vechea solicitare a Turciei de extrădare a clericului Gulen, văzut de Erdogan ca autorul din umbră al tentativei de lovitură de stat de anul trecut.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel