Trump a fost avertizat de ministrul britanic de Finanțe. ”Ar fi o greșeală profundă să ne întoarcem la protecționism”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații a făcut Jeremy Hunt, ministrul britanic de Finanțe, cu privire la protecționismul american.

Ministrul britanic de Finanțe, Jeremy Hunt, l-a avertizat pe Donald Trump că o revenire la protecționismul american ar fi o ”greșeală profundă”, dacă acesta va câștiga alegerile din noiembrie.

Vorbind în timpul unei conferințe de presă la Forumul Economic Mondial de la Davos, Hunt a atacat propunerea candidatului partidului republican de a impune un tarif universal pentru toate bunurile importate în SUA.

Întrebat de POLITICO dacă îl îngrijorează impactul asupra economiei Regatului Unit ”dacă Statele Unite aleg un candidat protecționist pentru funcția de președinte, precum Donald Trump”, Hunt a răspuns: ”Nu susțin măsurile protecționiste. Cred că acestea aduc prejudicii atât celor care le introduc, cât și celor pe care îi vizează”.

Reducerea sărăciei în întreaga lume

Hunt a argumentat că ”o înflorire uriașă a comerțului global” a contribuit la reducerea sărăciei în întreaga lume, adăugând: ”Ar fi o greșeală profundă să ne întoarcem la protecționism”.

Într-un interviu acordat Fox News în luna august a anului trecut, Trump a lansat ideea unui tarif automat de 10 la sută pentru toate bunurile importate în SUA. În timpul primului său mandat de președinte al SUA, Trump a impus tarife la importurile de oțel și aluminiu și a declarat că ”războaiele comerciale sunt bune și ușor de câștigat”.

Comentariile lui Hunt vor fi văzute ca o mustrare directă la adresa candidatului republican din SUA, care a avut în trecut o relație mixtă cu politicienii de rang înalt din Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel