Trucul restaurantelor pentru dezghețarea pâinii: vei obține un produs cald și crocant în 5 minute

Trucul restaurantelor pentru dezghețarea pâinii. Sursa foto: freepik.com
Trucul restaurantelor pentru dezghețarea pâinii. Sursa foto: freepik.com

Ați pregătit o cină delicioasă pentru întreaga familie, dar v-ați dat seama că, din bucătărie, lipsește un ingredient important. 

Tocmai ți-ai dat seama că ai uitat complet să treci pe la brutărie. Va trebui să te descurci fără pâine! Dar cum rămâne cu pâinea pe care o ai deja în congelator?

O poți dezgheța în câteva minute, dar va fi la fel de crocantă ca și cum abia a fost preparată. Există două metode pentru a dezgheța pâinea: în cuptorul cu microunde și în cuptor.

Deși pâinea veche poate fi folosită în diferite rețete, unele gospodine o congelează. Atunci când au nevoie de pâine, gospodinele o decongelează. De obicei, trebuie să scoți pâinea din congelator cu 30 de minute înainte, înainte de masa de prânz sau cină, și să o lași să se dezghețe treptat.

Sandvișuri calde pentru un mic dejun sățios. Le poți prepara în câteva minute

Dacă ai uita să o scoți la timp din congelator, trebuie să știi că există mai multe modalități inteligente de a dezgheța rapid pâinea. Vom dezvălui două metode care oferă cele mai bune rezultate. Pâinea va fi fragedă și crocant, de parcă abia ai cumpărat-o de la brutărie.

 

Cum să dezgheți pâinea în cuptorul cu microunde?

Dacă nu ai timp suficient, copiii tăi sunt nerăbdători sau invitații tăi deja bat la ușa din față, nu ai cum să mergi la brutărie. Prin urmare, cuptorul cu microunde este cel mai bun aliat. Arma lui secretă este viteza. Te poți baza pe cuptorul cu microunde pentru a dezgheța pâinea în mai puțin de un minut.

În primul rând, înfășoară pâinea într-o cârpă umedă sau într-un prosop de hârtie. Așează pâinea pe o farfurie și pune- o în cuptorul cu microunde, timp de 15 secunde. Scoate pâine și verifică dacă este complet dezghețat. Dacă nu s-a dezghețat, poți repeta operațiunea.

Pui în sos de portocale, o mâncare chinezească delicioasă. Rețeta se face simplu și rapid

Desigur, dacă feliile de pâine vor fi dezghețate rapid, nu vor fi la fel de crocante ca la cuptor. Cu această metodă de dezghețare, pâinea îți pierde  face să-și piardă aspectul fraged și crocant.

Dar este cea mai bună metodă de urgență pentru a dezgheța pâinea în timp record, mai ales când ai nevoie imediat de ea. Procesul de dezghețare poate fi terminat în cuptor. Pune pâinea pentru 5 minute în cuptorul  preîncălzit la 180°. 

 

Cum să dezgheți pâinea în cuptorul?

 

Mai lent decât cuptorul cu microunde, cuptorul promite, în schimb, pâine delicios de moale la interior și crocantă la exterior. În orice caz, este semnificativ mai rapid decât metoda normală de dezghețare în aer liber. Vrei să-ți încânți oaspeții cu o pâine cu crustă crocantă ca la restaurant? Iată ce ai de făcut.

Preîncălzește cuptorul la 200°C. Așează bagheta sau feliile de pâine direct pe grătar. Coace timp de 5 minute. Apoi oprește cuptorul și lasă pâinea înăuntru încă cinci minute. La final, scoate pâinea din cuptor  și lasă-o să se odihnească încă 5 minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel