Carne de pui, în sos de portocale, este o mâncarea populară în restaurantele chinezești. Dar o puteți face acasă și nu este deloc dificil.
Un sos simplu de portocale are toată savoarea de care aveți nevoie: este puțin dulce și puțin picant, ceea ce scoate în evidență aroma și gustul preparatului. Marinada cu sos de soia și portocale va face puiul deosebit de fraged.
Ingredientele de care aveți nevoie:
pulpe de pui (fără piele și oase) - 500 grame,
făină - 150 grame,
amidon - 50 grame,
apă - 130 ml,
ou - 1 bucată,
sare și piper negru măcinat după gust.
Cum se face un burger perfect: 4 secrete pentru un preparat delicios. Rezultatul va fi uimitor
Pentru sos:
suc de portocale - 100 ml,
coajă de portocală - 1 linguriță,
zahăr - 30 grame,
oțet de orez - 30 ml,
amidon - 15 grame,
apă - 30 ml,
usturoi - 2 căței,
ghimbir - 10 grame,
sos de soia - 3 linguri,
ulei de susan - 2 linguri,
ardei iute - după gust,
ulei vegetal pentru prăjit - 2 linguri.
Pulpele de pui se dezosează și se elimină pielea. Carnea se taie în bucăți mici. Într-un bol se pune făina, amidonul, oul întreg. Se condimentează cu sare și piper și se bate cu un tel până când aluatul de omogenizează. Puneți bucățile de pui în aluat, amestecați.
Carnea se lasă în acest aluat circa 20 de minute. Puneți, apoi, bucățile de carne pui într-o tigaie cu ulei încins și se prăjesc la foc mic. Întoarceți carnea de pui ca să se rumenească pe toate părțile.
Supă cu șuncă și fasole, o mâncare excelentă pentru zilele reci. Rețetă simplă
Pentru a pregăti sosul, dați pe răzătoare fină ghimbirul și usturoiul. Turnați ulei de susan, usturoi, ghimbir, ardei într-o tigaie fierbinte și prăjiți condimentele la foc mediu timp de un minut.
Adăugați zahărul, sucul de portocale, coaja de portocale, sosul de soia și oțetul și amestecați.
Într-un bol amestecați 15 grame de amidon cu apă și adăugați-l în sos. Aduceți sosul la fiert, amestecând continuu, apoi, adăugați bucățile de carne pui. Fierbeți totul până când sosul se îngroașă. Carne de pui, în sos de portocale, este gata!
Sfaturi:
- prăjiți bucățile de pui la distanță unul de celălalt,
- aluatul ar trebui să fie ca o smântână groasă,
- folosiți orice amidon,
- sucul și coaja de portocale proaspăt stoarse îmbunătățesc gustul sosului.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu