Trucul pentru a face clătite delicioase: ai nevoie doar de o sticlă

Trucul pentru a face clătite delicioase, ai nevoie doar de o sticlă. Sursa - pixabay.com
Trucul pentru a face clătite delicioase, ai nevoie doar de o sticlă. Sursa - pixabay.com

Cine poate refuza o clătită cu ciocolată, miere sau caramel? Acest desert se servește, tradițional, la micul dejun cu toppinguri originale și delicioase.

Pentru a prepara rapid clătite este suficientă o singura sticla de plastic. Vă explicăm cum să procedați. Dacă vă place să mâncați clătite la micul dejun, la prânz sau cină, această rețetă se face foarte simplu. Rețeta vă ușurează munca și vă scutește de vasele murdare. 

Metoda este neobișnuită și distractivă pentru copiii mici, care pot ajuta cu ușurință să o pregătească și ei.

Gospodinele cu experiență adaugă lapte în varza înăbușită: nu toată lumea știe acest truc

Cum se prepară clătitele într-o sticlă?

Datorită unei simple sticle, aluatul se pregătește rapid și nu aveți nevoie măcar de a folosi anumite vase speciale de bucătărie.

Pentru a face această rețetă, veți avea nevoie de o sticlă simplă de plastic și de următoarele ingrediente:

2 pahare de lapte de migdale sau lapte de cocos,

2 ouă,

2 linguri de zahăr brun sau fructoză,

1 pahar făină,

2 linguri ulei de floarea soarelui,

1 praf de sare.

 

Prepararea

Deschideți o sticlă de plastic și, folosind o pâlnie, turnați ușor făina. Se adaugă apoi zahărul brun, laptele de cocos, ouăle și uleiul de floarea soarelui. La final, se adaugă un praf de sare, care va îmbunătăți gustul clătitelor. Închideți sticla, apoi agitați energic ingredientele până se obține o pastă netedă și omogenă.

Folosind aceeași sticlă, turnați aluatul direct pe o tigaie antiaderentă, unsă cu ulei. Cu o spatulă, răsturnați clătitele pentru a le găti pe ambele părți și, odată, ce clătitele s-au rumenit, puneți-le pe o farfurie.

Sos delicios de roșii, cu un ingredient uimitor. Doar așa îl vei face de acum înainte

Rețeta de clătite la sticla are multe avantaje. Cu această metodă simplă și economică, nu este nevoie să folosiți mai multe ustensile de bucătărie. Un simplu pahar este suficient pentru dozarea ingredientelor.

În plus, sticla de apă poate înlocui telul sau mixerul, care vor rămâne curate. După ce ați făcut câteva clătite, puteți păstra și aluatul în sticla sigilată la frigider și să-l folosiți a doua zi.

Alte sfaturi pentru un aluat de clătite reușit 

Pentru a pregăti  clătite ușoare și gustoase, adăugați pur și simplu apă în aluat.  Într-adevăr, acest ingredient face aluatul moale și delicat. Pur și simplu reduceți cantitatea de lapte de cocos, astfel încât să o completați cu o jumătate de cană de apă minerală.

Lăsați aluatul de clătite să se odihnească o jumătate de oră puțin înainte de a fi gătit. Astfel, făina va absorbi ingredientele, iar clătitele vor fi subțiri și elastice.

Folosiți o tigaie specială pentru clătite. Dacă obișnuiți să faceți clătite la micul dejun, ideal este să cumpărați tigăi speciale pentru clătite.  

 

Clătite de post, fără ouă și fără lapte: rețeta unui desert ușor și delicios 

Orice gospodină poate face clătite subțiri din câteva ingrediente. Vă oferim o rețetă de clătite, care nu conține lapte și ouă. În ciuda faptului că sunt pregătite apă, clătitele sunt foarte gustoase. Ele pot fi pregătite în fiecare zi, deoarece sunt foarte bune.

Ingrediente:

400 ml apă,

200 grame făină,

3 linguri de zahăr,

4 linguri de ulei.

un praf de sare.

 

Metoda de pregătire

Cerneți făina și puneți-o într-un bol. Adăugați praful de sare și zahărul și amestecați. Adăugați treptat apă în făină, amestecând constant cu un tel, astfel încât să nu fie cocoloașe. La final adăugați 3 linguri de ulei de floarea soarelui și amestecați.

Cum să gătești perfect orezul în 10 minute. Trucurile cu care nu vei da greș

Ungeți o tigaie bine încălzită cu ulei de floarea soarelui. Turnați o porție din aluat și distribuiți-o pe tot fundul tigăii. Coaceți clătita câteva minute pe o parte până se rumenește.

Întoarceți clătita pe cealaltă parte și prăjiți-o câteva minute. Ungeți clătitele gata cu ulei. Clătitele de post se servesc cu dulceață sau miere. Poftă bună!

 

Cum să faci clătite perfecte: trei secrete pe care trebuie să le știi

 

Clătitele vor fi gustoase, parfumate și subțiri dacă vei respecta câteva reguli. Pentru ca aluatul să nu aibă cocoloașe, iar clătitele să nu se rupă pe tigaie, trebuie să respectați trei reguli.  

Proporții corecte:

lapte - 340 ml
făină - 130 grame,
ouă - 2 bucăți,
zahăr - 2 linguri, pentru o culoare aurie.

Asigurați-vă că strecurați aluatul printr-o sită înainte de a prăji clătitele.  Începeți să prăjiți clătitele pe o tigaie  bine încălzită. Când ați turnat aluatul, focul trebuie redus.

Ingrediente:


făină - 130 grame,
ouă - 2 bucăți,
lapte - 240 ml,
praf de sare, 
zahăr - 1-2 linguri.


Prepararea 


Turnați laptele într-un bol, adăugați făina cernută, ouăle, zahărul, sarea și amestecați totul bine. Strecurați aluatul finit printr-o sită și începeți să prăjiți clătitele.

Cartofi noi, în sos de smântână, cu mărar și usturoi: o rețetă sățioasă și savuroasă
 
Pentru asta, încălziți bine tigaia, turnați uleiul și apoi câte puțin aluat în centru. Distribuiți aluatul pe toată suprafața, înclinând tigaia dintr-o parte în alta. Coaceți clătita 1 minut, apoi întoarceți-o pe cealaltă parte și coaceți-o încă un minut. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel