Sos delicios de roșii, cu un ingredient uimitor. Doar așa îl vei face de acum înainte

Sos delicios de roșii, cu un ingredient uimitor. Doar așa îl vei face de acum înainte. Sursa - pixabay.com
Sos delicios de roșii, cu un ingredient uimitor. Doar așa îl vei face de acum înainte. Sursa - pixabay.com

Roșia este una dintre cele mai consumate legume din lume.  

Mai mult, sosul de roșii este folosit pentru a însoți multe feluri de mâncare, precum pastele, pizza sau chiar friptura. Cu toate acestea, roșiile zdrobite eliberează un gust, care poate fi uneori acid și poate strica aroma preparatului.

Pentru a evita acest lucru, poți folosi un ingredient din bucătărie, care ajută la reglarea acidității sosului. Descoperă acest ingredient secret pentru sosul de roșii.

Deși ușor de preparat, sosul de roșii nu are întotdeauna un gust bun, atunci când este preparat acasă, datorită acidității pronunțate ale acestor legume. De fapt, atunci când roșiile sunt zdrobite, semințele se sparg și își eliberează toată aciditatea. Pentru a face un sos de roșii grozav, aromat, care nu va fi foarte acid, trebuie să adaugi un ingredient secret. 

Dovlecei, umpluți cu carne tocată: sunt dietetici, gustoși și au doar 240 calorii

Care este ingredientul secret al sosului perfect de roșii? Un sos bun de roșii nu trebuie să fie foarte acid, nici foarte dulce. Pentru a găsi echilibrul potrivit și pentru a-i îmbunătăți aroma, poți folosi bicarbonat de sodiu.

Acest produs natural nu încetează să ne uimească. Folosit în casă pentru curățarea și dezinfectarea suprafețelor, bicarbonatul de sodiu este eficient și pentru reducerea acidității roșiilor prin ajustarea pH-ului sosului.  Vei obține, așadar, un sos gustos de roșii, care va face pastele și mai delicioase.

Pentru a pregăti un sos de roșii, vei avea nevoie de:

500 grame de roșii proaspete,

3 căței de usturoi,

1 ceapă,

1 frunză de dafin,

1 praf de bicarbonat de sodiu,

puțin busuioc tocat,

o lingura de pătrunjel tocat,

sare și piper.

 

Prepararea sosului de roșii

 

Curăță și toacă mărunt ceapa și cățeii de usturoi. Pune legumele tocate într-o tigaie cu puțin ulei și prăjește-le aproximativ 5 minute. Roșiile se curăță de coajă și semințe și se zdrobesc grosier.  Adaugă, în tigaie, roșiile zdrobite, busuiocul, frunza de dafinul, pătrunjelul, puțină sare și piper și fierbeți totul aproximativ 1 oră. Când sosul începe să scadă, adaugă  bicarbonatul de sodiu.

Ce alte ingrediente pot reduce aciditatea sosului de roșii?

Poți reduce aciditatea sosului de roșii, adăugând zahăr, în loc de bicarbonat de sodiu. Zahărul ajută la mascarea acidității roșiilor. Evită însă excesele de zahăr, pentru a ca sosul de roșii să nu fie prea dulce. Poți folosi și  alte alimente dulci,  cum ar fi  curmalele.

Pieptul de pui se usucă când este copt? Două ingrediente secrete vor face carnea suculentă

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a regla aciditatea sosului de roșii sau a salatei de fructe, dar îl poți folosi și pentru a bate mai ușor albușurile. Pentru a face acest lucru, pur și simplu adaugă un praf de bicarbonat de sodiu la albușuri înainte de a le bate.

De asemenea, poți folosi această pudră albă pentru a vă pregăti prăjituri și produsele de patiserie.  Pentru aceasta, adaugă bicarbonat de sodiu în făină: 3 linguri de bicarbonat de sodiu, pentru un kilogram de făină. Acest produs natural acționează ca un praf de copt.

Bicarbonatul de sodiu face leguminoase și legume verzi să fie mai digerabile, pe lângă reducerea timpului lor de gătire.  Doar adaugă puțin bicarbonat de sodiu în apă atunci când le gătești.

 

Omletă mexicană cu avocado: o rețetă rapidă, delicioasă și sănătoasă

 

Omleta cu avocado și alte legume este preparatul perfect pentru micul dejun. Nu vă va lua mult timp să o gătiți și chiar și gurmanzilor le va plăcea rezultatul. Omleta va fi pufoasă și sățioasă.

Ingrediente:

ouă - 3 bucăți;

făină - 1 lingură;

smântână - 1 lingură;

ardei bulgăresc - o jumătate;

roșii - 4 bucăți;

ceapă - o jumătate;

tortilla - 2-3 bucăți;

unt - 20 grame;

coriandru și alte verdețuri - după gust;

sare - după gust;

ulei de măsline - o lingură.

 

Modul de preparare

Tocați ardeiul și ceapa în cuburi. Prăjiți legumele pe jumătate, asezonați-le cu coriandru tocat. Bateți ouăle, adăugați făina, smântâna și sarea. Amestecați și turnați amestecul de ouă peste legumele din tigaie.

Adăugați, în omletă, roșiile tăiate și prăjiți-le până sunt gata pe jumătate. Puneți tigaia cu omleta în cuptor pentru 10 minute. Omleta se coace la 180 de grade.

Pâine cu fulgi de ovăz: este sănătoasă și sățioasă. Rețeta bună și pentru persoanele cu diabet

Tăiați avocado în bucăți mari și prăjiți-l puțin în unt. Omleta se decorează cu felii de avocado și crenguțe de coriandru.  Serviți omleta în foi de tortilla. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel