Truc simplu pentru a spăla fructele și legumele stropite cu pesticide. Gustul va fi mult mai bun!

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Medicul Simona Carniciu a explicat cum trebuie spălate fructele şi legumele stropite cu pesticide pentru a avea un gust mult mai bun. 

"Fructele tratate sunt periculoase prin expunerea constantă în primul rând. Atât timp cât nu ştim şi nu ne putem feri, însă, putem apela la diverse trucuri. Vă pot învăţa un truc foarte simplu prin care să spălaţi fructele şi legumele cumpărate din piaţă sau a căror origine nu o ştiţi foarte sigur. Se face prin imersia în apă cu bicarbonat timp de 20 de minute. Un litru de apă, o lingură de bicarbonat, se lasă fructele sau legumele acolo, şi pesticidele vor fi îndepărtate şi nu vor mai dăuna. Gustul va fi şi mai bun după. Când îndepărtăm aceste substanţe, savoarea fructului iese la suprafaţă. Cel mai pregnant efect în acest sens este la roşii şi căpşuni. Căpşunile au cu totul alt gust când sunt spălate în apă alcalină, fie că e apă cu bicarbonat, fie realizată prin diverse aparate care produc apa alcalină", a declarat dr. Simona Carniciu, medic primar diabet şi boli metabolice. 

Foloseşte bicarbonat când găteşti cu roşii sau ceapă 

Când căliți ceapa, adăugați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în tigaie. Aceasta va rumeni ceapa în doar câteva minute. Acest ingredient captează umezeala în interior, făcând ceapa mai gustoasă și suculentă. În plus, bicarbonatul de sodiu permite să se rumenească și să se prăjească mai repede.

Pentru o jumătate de kilogram de produs folosiți un sfert de linguriță de pulbere de bicarbonat.

Adaugă bicarbonat de sodiu când gătești cu ceapă sau roșii

Cu toate acestea, această tehnică trebuie utilizată cu precauție căci ingredientul poate lăsa un gust specific. Prin urmare, pentru prepararea supei de ceapă și a altor feluri de mâncare cu un conținut ridicat de ceapă caramelizată, este mai bine să refuzați să folosiți acest truc, potrivit DCMEDICAL.RO.

De asemenea, bicarbonatul echilibrează aciditatea roșiilor. 

Roșiile conservate pot adăuga aciditate inutilă alimentelor. Un vârf de bicarbonat de sodiu îl va ajuta să-l elimine fără a afecta textura și gustul general al supelor de roșii, sosurilor, piureurilor de legume sau a altor feluri de mâncare din roșii conservate.

Hummusul va fi neted dacă ingredientul său principal, năutul, este foarte moale. Din nou, bicarbonatul de sodiu va ajuta: Se amestecă un pahar de năut uscat cu șase pahare de apă rece și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Puneți la frigider amestecul peste noapte. În acest timp, fasolea se va umfla bine, iar în timpul gătirii ulterioare se vor înmuia perfect. Drept urmare, măcinarea lor la o stare de piure va fi mai ușoară ca niciodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel